Aktuális

Ezért jó ötvenesnek lenni!

Már nem aggódunk azon, mi az új szőrtelenítési őrület és mit gondolnak rólunk mások, de életünk értelmét sem keressük nyughatatlanul.

Nőként az első kerek évfordulónk, amire rástresszelünk, a harmincadik, aztán rájövünk, hogy nincsen benne semmi félelmetes, de utána még túl kell élnünk a negyvenedik és az ötvenedik születésnapunkat is. Ilyenkor az ember óhatatlanul elszámol azzal, mit ért el addig az életben, ami ijesztő lehet, de addigra rengeteg felesleges tehertől is megszabadul az ember.

Ezért jó ötvenesnek lenni!

Az ötvenes nők például rengeteg dolgon felülemelkednek, ami addig nyomasztotta őket. A Huffington Post 15 nőtől kérdezte meg, milyen előnyökkel járhat ez a kor. Íme a válaszok:

„Már nem stresszelek azon, mi az életem értelme, végre úgy érzem, jó úton haladok, és még rengeteg a tennivalóm.”

„Már nem érdekel, ha nem nézek ki menőn biciklizés közben. Nyugodtan felveszem a sisakot és a láthatósági mellényt, csak az a fontos, hogy épségben célba érjek.”

„Nincsenek többé álmatlan éjszakáim pattanások, rossz osztályzatok, tiszta ruhák, tanárok, új szőrtelenítési őrületek miatt, nem kell foglalkoznom kamaszokkal, fogamzásgátlóval, nem gyötröm magam magassarkúakkal, tangákkal, és már nem rivalizálunk egymással a testvéremmel.”

„Férfi nélkül is teljes embernek érzem magam!”

„Már nem aggaszt, hogy ötven vagyok. Rájöttem, hogy ez jó dolog!”

„Nem zavar, ha valamelyik régi barátom már évek óta nem keresett. Úgyis más utakat járunk már.”

„Nem stresszelek már a férfiak miatt. Most az unokáim a legfontosabbak.”

„Sokkal könnyebben mondok nemet, és sokkal jobban kezelem az embereket. Már nem foglalkoztat annyira, ki mit gondol rólam, és sokkal jobban be tudom osztani az életemet.”

„Már nem aggaszt, ha a gyerekeim a fejemhez vágják, hogy nem szeretnek. Másnapra úgyis meggondolják magukat. Az sem baj, ha unatkoznak valamelyik hétvégén, az a fő, hogy egészségesek.”

A karrierem miatt sem aggódom. Lehet, hogy nem keresek jól, de tudom, hogy hasznos, amit csinálok.”

„Már nem stresszelek azon, hogy heti többször illene jókat szexelni a férjemmel.”

„Régebben idegesített, hogy mindenki más vendégségbe megy szombat esténként, jókat mulatnak, bezzeg engem nem hívtak sehová. Ez az érzés szerencsére elmúlt.”

„Rájöttem, hogy ha valaki képtelen megbocsátani valamiért, akkor felesleges erőlködni. Ezt is el kell fogadni.”

„Már nem zavar, hogy öregszem.”

„Már nem érdekel, mennyire vagyok népszerű. A barátaim jól ismernek és szeretnek. Olyan emberekre nincs sem időm, sem energiám, akik valamiért nem tartanak szimpatikusnak. Ezt az időt inkább azokkal töltöm, akik fontosak számomra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top