Aktuális

Belátni a női mosdóba egy étteremben

Egy bécsi szusibárban a férfiak büntetlenül figyelhetik meg, hogyan tollászkodnak a nők a mellékhelyiségben.

Egy modern művészeti alkotás részeként trükkös tükröt helyeztek el egy bécsi étteremben: a női mosdó tükre a másik oldalról átlátszó, így a férfiak a piszoárnál állva megleshetik, mit csinálnak a nők a másik oldalon. Az osztrák művész ezzel arra kívánta felhívni a figyelmet, milyen sérülékeny a magánszféránk a térfigyelő kamerák, a közösségi oldalak és az okostelefonok világában. 

Kilátás a piszoárok felett forrás. kurier.at
Kilátás a piszoárok felett Forrás: kurier.at

 
„A vendégeink fiatalok és nyitottak az újdonságokra, ezért nem zavarja őket a kukucskálás” – nyilatkozta a One Dots Experimental Sushi nevű étterem egyik alkalmazottja, de aztán kiderült, hogy csak azért nem panaszkodtak, mert nem is tudtak róla.

Miután a helyi Kurier nevű újság cikket jelentetett meg a különös művészeti projektről, többen reklamáltak náluk. Azóta a női mosdóban felirat figyelmezteti az óvatlan vendégeket, és januárban megfordítják a tükröt, hogy a nők is leselkedhessenek egyet.

Kukkolós mosdók itthon

Bár művészi értéket nem képviselnek, azért itthon is léteznek olyan mosdók, ahol nem érezhetjük magunkat biztonságban az idegen szempárok elől. Egy Budapest belvárosában található cukrászdában például a vécéfülkék ajtajai annyira átlátszóak, hogy kivehető ez emberek sziluettje, és az egyik menő fővárosi szállodában is hasonló a helyzet. Ti belefutottatok hasonló, modern megoldásokba valahol?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top