Aktuális

Parakurzust indítanak repülésfóbiásoknak

Az egyik repülőtársaság "Félelem Nélkül Repülők" címmel tanfolyamot indított, hogy a repülésfóbiásoknak segítsen.

Már a féldeci sem segít, annyira félsz a repüléstől? Az egyik légitársaság most megpróbálja helyrehozni, amit „elrontott”: programot indít repülésfóbiásoknak, hogy segítsen félénk utasainak megküzdeni a félelemmel. A cél, hogy bárki félretegye kétségeit, és könnyedén lépjen a fedélzetre.

A repülésfóbia (azaz pteromerhanophobia) a különböző típusú fóbiáknak egy speciális, de nagyon gyakori fajtája: hozzávetőlegesen minden hatodik ember fél a repüléstől. Néhány utas kényelmetlenül érzi magát a repülés alatt, míg mások a rettegés miatt nem is hajlandóak az utazás ilyen módját választani.

Parakurzust indítanak repülésfóbiásoknak



A háromórás tanfolyamokat a brit televíziós motivációs tréner, Lawrence Leyton vezeti majd, akinek nagy tapasztalata van repülésfóbiások kezelésében. A résztvevők Glasgow, Newcastle és Bristol helyszínek közül választhatnak majd a félelmük legyőzéséhez az easyJet járatain. Ezenkívül lehetőség lesz egy egyórás élményrepülésre is a tanfolyamhoz legközelebbi reptérről.

A tanfolyam ára 129 font (45-50 ezer forint), és a résztvevők partnert is hozhatnak magukkal plusz 45 fontért (15-16 ezer forint). A lehetőség egyelőre még csak a brit közönség előtt nyílt meg, de valószínűleg Magyarországon is lenne rá kereslet, sokan ugyanis inkább nem utaznak, vagy vállalják az akár húsz óránál is hosszabb autós zötykölődést, csak ne kelljen elszakadniuk a talajtól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top