Aktuális

Elég heti egyszer mosni a melltartónkat?

Melltartómosás hetente egyszer, fogmosás csak minden másnap. Mennyire vagyunk tiszták, mi magyarok? De őszintén!

Azt tudjuk, hogy a brit pasik egy része nem cserél naponta alsógatyát, a brit nők pedig évente hatszor mossák ki a melltartójukat, ami elsőre borzasztóan hangzik, de nézzünk csak magunkba! Magyar csajok, ti hányszor mossátok ki a szexi vagy nem annyira szexi ruhadarabjaitokat? Ezt kérdezi a Megsúgom oldalunkon a Nők Lapja Café olvasóitól az egyik súgó.

Elég heti egyszer mosni a melltartónkat?

A magyar nők hetente mossák a melltartójukat – legalábbis ez derül ki a válaszokból, de olyan is van, aki havonta mossa. Még ezzel is jobban állunk brit nőtársainknál… „A túl sok mosás tönkreteszi az anyagát, nem beszélve a merevítőről” – többen írják, hogy valójában féltik a melltartót, ezért nem mossák nagyon gyakran.

Hiteles felmérésünk nincs a magyar melltartómosási szokásokról, de a tisztálkodásról igen. Az Ipsos 15 és 25 év közötti fiatalokat kérdezett saját és kortársaik szokásairól: mennyire adnak a tisztaságukra.

Ami talán a legkellemetlenebb eredmény: a fiatalok kicsivel több, mint negyede szerint a kortársaik nem mosnak fogat minden nap, ahogy a felsőruházatukat sem cserélik nap mint nap. Ez utóbbi még nem a legborzasztóbb, de hogy valaki kibír akár egy napot fogmosás nélkül, az elég rossz érzést kelt… A tények: a lányok 75 százaléka, a fiúk – kicsivel kevesebb – 64 százaléka cserél naponta felsőt.

A fürdés korántsem olyan természetes mindenki számára, ahogy azt elvárnánk. A lányok 84 százaléka, a fiúk 73 százaléka fürdik naponta, a többiek kihúzzák akár napokig is zuhanyozás nélkül. A dezodort a huszonévesek jobban kedvelik a tinédzsereknél, a tizenévesek negyede nem használ napi szinten izzadásgátló cuccokat. Hát, ők tudják… meg a padtársuk persze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top