Aktuális

Az esőt napsütés követi – szombati időjárás

A pénteki lehangoló időjárás szombaton picit kiderül, néhány órára ugyanis kisüt a nap.

Szombati időjárásA pénteki depressziós időjárást egy picit vidámabb szombat vált fel: bár az éjszakai ködfoltok feloszlása után délen erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, több helyen esővel, záporral, északon–északnyugaton a vékonyabb, szakadozottabb felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csak helyenként alakul ki kisebb csapadék.

Az északi szél napközben a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföld térségében egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5–10, az eleinte kevésbé felhős északkeleti tájakon 1–4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12–17 fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hullámzó frontálzóna melegfronti szakasza alakítja időjárásunkat, így az arra érzékenyeknél a melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, migrén, fáradékonyság, alvási zavarok hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. Nőhet a reakcióidő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top