Aktuális

Nem kellett a pornósok pénze a mellrákosoknak

Elutasította egy mellrák gyógyításával foglalkozó alapítvány egy pornó oldal adományát. Ez erkölcsösség, vagy képmutatás?

„Mindegy, hogy az icipici ciciket vagy az óriásiakat szereted, a lényeg, ha megnézed bármelyik cicis videót, azzal segítesz nővéreinknek a gyógyulásban.”  Ezt a felhívást találják a pornóra szomjazó – valószínűleg többnyire – pasik az egyik nagyon népszerű online pornóoldal, a Pornhub látogatói. A felnőttfilmes oldalnak ugyanis az az a különös ötlete támadt, hogy minden cicis videó megtekintése után 1 centet adnak egy mellrák gyógyításával foglalkozó alapítványnak. Pontosabban minden harmincadik videó megtekintése után járna a Susan G. Komen Alapítványnak az egy cent. De az sem kevés pénz, hiszen mindenki tudja, hogy a világon az egyik legjövedelmezőbb, ha nem a legjövedelmezőbb üzletág a pornó. (És nem mellesleg az egyik azon kevés szakmák egyike, ahol a nők keresnek többet.)

Pornósok ne adjanak jótékony célra?

„Nem fogadunk el adományt egy pornóoldaltól” – fakadt ki a Komen Alapítvány szóvivője, így a Pornhub most felvette a kapcsolatot más hasonló alapítvánnyal, hátha valakinek oda tudják adni a nem kis összegű adományt. Egyébként nemrég japán pornószínésznők fogtak össze, és úgy gyűjtöttek pénzt AIDS-kutatásra, hogy adományért cserébe, bárki megfogdoshatta a mellüket. Hát őket nem utasították vissza.

Megmondjuk őszintén, vegyes érzelmekkel olvastuk ezt a hírt, hiszen elsőre ízléstelennek tűnik a mellrákot és a pornót egy kalap alá venni. Aztán eszünkbe jutott, hogy a pasik tényleg élnek-halnak a cicikért, és legalább dicsérendő, hogy egy pornós cég megpróbálja ezt jótékonykodásra használni.

Szerintetek a cél szentesíti az eszközt?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top