nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
40 fokot közelítő meleg jön

40 fokot közelítő meleg jön

Egyre melegebb lesz: a 28 fok után eljutunk egészen a 39 fokos kánikuláig!
NLCafé
f Ajánlom

Péntek reggel még több helyen felhős volt az ég, de minket nem lehet becsapni; napok óta sejthető, hogy igazi meleg nyári hosszú hétvégénk lesz – egyre magasabb hőmérsékletekkel. Ennek megfelelően délelőttre már felszakadozott a felhőzet, és maradt a színtiszta napsütés. Kis szél lesz azért, de az csak kimondottan jólesik majd a 30 fokok mellett. Na jó, az a 30 ma még inkább csak 27-28, de szombatra itt a kánikula: 32 fok lesz a plafon. Vasárnap is érdemes a szabadba menni, de csakis napszemüvegben: 33 fok várható.

Esőt egyik meteorológiai szolgálat sem „ígér”, viszont erős UV sugárzásra figyelmeztetnek.

40 fokot közelítő meleg jön

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án is marad, sőt fokozódik a hőség: helyenként 35 fokot is is mérhetünk majd, zivatarok idén nem veszélyeztetik sehol a szabadtéri programokat, sem az esti tűzijátékot. Úgyhogy indulhat a roham a sörvirsliért!

Az ünnep utáni héten sem fenyeget hidegfront, ugyanis „Afrika felől továbbra is száraz, igen meleg légtömegek hatolnak majd kontinensünk belsejébe” – írja az Időkép.hu, amiből számunkra az a fontos, hogy tovább fokozódik a hőség. Hihetetlen, de szerdán és csütörtökön a déli országrészben akár a 38-39 °C-ot is elérheti a maximum-hőmérséklet! Állóvizeink hőmérséklete várhatóan ismét meghaladja majd a 25 °C-ot: jól választott időpontot, aki most indul nyaralni.

Megosztás Facebookon