Aktuális

Ez még nem minden: folytatódik a lehűlés

Tegnap csendben megdőlt egy melegrekord, aztán éjjel ideért a hidegfront. A hét végére már 21 fokot és esőt ígérnek.

Amíg hétfőn tetőzött a kánikula, a fővárosban megdőlt a melegrekord: Budapesten ezen a napon mostanáig 1939-ben volt a legmelegebb, 35,8 fok, ehhez képest hétfőn Budapest belterületén 37,7 fokot mértek, jelentette az MTI. Az országos 40,2 fokos rekordot viszont sehol nem szárnyalták túl.

A hőségben a mentők segítségére is nagy szükség volt, 20 százalékkal több hívást kaptak az átlagosnál, ez országosan 1700 segélyhívást jelent. Előfordult, hogy valaki buszmegállóban vagy vásárlás közben esett össze, de több súlyos közlekedési baleset is történt. Kedden virradóra megérkezett az enyhülést hozó hidegfront, északnyugaton és a főváros térségében már éjszaka ablakcsapkodásra ébredhettek, aki éjjel szellőztettek a hétfői hőség miatt, olvasható az Időkép oldalán. Esőt nem hozott a viharos szél, de az ország középső területein napközben is mozgásban marad a levegő.

Bár megjött a lehűlés, egyelőre napközben sem lesz alkalmunk fázni, a legmagasabb hőmérséklet általában 27–32 fok között valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint. Este 18–23 fokban térhetünk nyugovóra.

Ez még nem minden: jön a lehűlés

A hét második felében aztán tovább csökken a nappali hőmérséklet, a hét végére 21–25 fok közé süllyed, azaz kellemes, nyárias időjárásra számíthatunk napsütéssel és gomolyfelhőkkel. A hétvégi strandolásról viszont úgy néz ki, hogy lemondhatunk mivel szombatra záporokat ígérnek és 20–25 fokot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top