Aktuális

2012 legmelegebb napja lesz a mai

Ma lehet a nyár, sőt az év legmelegebb napja; akár 41 fokot is mutathat a hőmérő. Az egész országban hőségriadó van.

A péntek óta tartó felmelegedés tetőpontja hétfőn következik be; az előrejelzések szerint az év legmelegebb napja lesz ma. Ha 40,2 fok fölé kúszik a higanyszál, akkor megdől az 1905-ben Orosházán mért napi rekord.

Kedden is tart majd a kánikula: felfrissülés csak kedd este jön, egy hidegfronttal, akkor záporok, zivatarok, széllökések lehetnek, de napsütéses idő lesz, a maximum-hőmérséklet 27–34 fok között várható.

2012 legmelegebb napja lesz a mai

Addig is a lehető legkevesebbet legyünk napon, nemcsak azért, mert a bőrünk pillanatok alatt leéghet, hanem mert ez a meleg az egészséges testet is megviselheti.
Recept a mai napra: könnyű ruha, fejfedő, rengeteg víz, hideg gyümölcsleves, friss, könnyű ételek, saláták, alkoholmentes koktélok.

Bár hétfő van, és nyár ide vagy oda, a többség ilyenkor dolgozik, de aki esetleg szabadnapos, keressen egy kádnál nagyobb vízfelületet. Aki teheti, utazzon a Balatonra – Siófoknál a víz 25 fokos – vagy a Velencei-tóra; Agárdnál 26 fokos a víz hőmérséklete. Ha a városban maradunk és otthon tölthetjük ezt a napot, érdemes megismerkedni a „komfortzuhany” fogalmával: vagyis ha higiéniailag nem is indokolt, akkor is locsoljuk magunkra a vizet időnként, vagy legalább permetezzük sűrűn az arcunkat friss vízzel.

Ilyen időben telt ház van a szülészeteken. A kismamák talán örülnek a „kis segítségnek”, az átlagos Nők Lapja Café-olvasó viszont a hűsségre szavaz a hőség helyett.

2012 legmelegebb napja lesz a mai

 Kattints a képre és nyerj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top