nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Közös nevezőn

Közös nevezőn

Játékunk <a href="http://new.nlc.hu/ezvan/20120601/kitalalos-jatek/" target="_blank">népszerű sorozat</a> a Nők Lapja Cafén. Fotókat mutatunk olyan emberekről vagy éppen tárgyakról, amelyeket egy közös dolog köt össze. Kitalálod, mi az?
NLCafé
f Ajánlom
9 Fotó megtekintése

Közös nevezőn

<b>Varga Judit</b> </p><p> Építészként végzett, és mindent tud arról, milyen környezetben éltek a korai reneszánsz leggazdagabb emberei. Mostanában például Amerikából, Londonból és Németországból rendelnek anyagokat, amikre aztán aranymintákat nyomnak vagy hímeztetnek rájuk, majd bútorkárpitot, függönyt, gyerekágyneműt készítenek belőlük. Akkor sem jön zavarba, ha egy középkori lakoma helyszínét kell berendeznie korhű ételekkel. Négy éve alapított saját céget, azóta már tizennégyen dolgoznak neki, és tavaly jelölték a szakmája legfontosabb külföldi díjára.
Még több +
<b>Zalavári Anikó</b> </p><p> A legnagyobb vágya az, hogy Görögországban nyithasson egy saját kávézót, addig felváltva dolgozik könyvelőasszisztensként és légiutas-kísérőként. Amikor asszisztenskedik, a feladatai közé tartozik az is, hogy a költségvetés-figyelő rendszerbe a megfelelő helyre írja be a megfelelő számokat, innen tudják a külföldiek, mennyi pénzt költöttek el Magyarországon. Mostanában napi 12 órát vesz el az életéből a munkája, ennek ellenére nagyon élvezi. Legfeljebb azt bánja, hogy a programjai csak este 8 után kezdődhetnek, és izgul kicsit, hogy beleférjen az idejébe az óvodapedagógus-képzés, amit szeptemberben kezd el.
Még több +
<b>Hornyák Judit </b> </p><p> Közgazdászként végzett, de végül édesanyja szakmáját választotta és sminkmester lett. Iskolában is képezte magát, a legtöbb tudást mégis a munkák során szedte össze, megtanulta látni például, hogy a bőr nem egy, hanem millióegy színből áll össze. Egy tetoválást bármikor lesminkel úgy, hogy a nap végére se bukkanjon elő. Kerültek ki a keze alól szerzetesek, koldusok, prostituáltak, nemes nők, kardinálisok, patkányok, zombik, és néha a sminkelésen túl az is feladata, hogy a felette és alatta állók munkáját hangolja össze.
Még több +
<b>Németh Attila</b> </p><p> Végzettsége szerint kertész, másfél éve nyitotta meg második virágszalonját. Ezúttal egy Londonból hazaköltözött barátjával fogtak össze, aki ráunt a száraz bankszférára. Most a bolt üzleti ügyeit intézi, így ketten tökéletesen kiegészítik egymást. Fotózásokhoz, hoteldekorációkhoz is visznek tőlük virágot, és legutóbb több tucat külföldi színésznek készítettek személyre szabott meglepetést. Nemrég egy Magyarországon tartózkodó világsztár rendelte meg náluk a feleségének szánt csokrot rózsákkal és szedrekkel, de a munkájához is tőlük vitték a gyertyatartós virágállványokat.
Még több +
<b>Győri Szabina</b> </p><p> Gyerekkora óta foglalkoztatja a művészet. Bár véleménye szerint nem örökölt kimagasló tehetséget az alkotáshoz, szépérzéket, érdeklődést és fogékonyságot igen. Hosszabb-rövidebb kitérők után eldőlt számára, hogy művészekkel kell foglalkoznia, ebben kiélheti kreativitását és szabadságvágyát. Egyik ügyfele egy rendkívül tehetséges fotóművész, akivel nagyratörő terveik vannak. A következő munkáját a sors küldte útjába, egy nemzetközileg elismert színész mellett dolgozhat, ahol megfelelő munkaterepet biztosít számára, illetve a háttérből külföldi PR-szakemberekkel közösen segíti munkáját.
Még több +
<b>Antal Timi</b> </p><p> Vatikáni budoárt, utcai kakasviadalt, milánói és nápolyi helyszíneket ábrázoló rajzok százai futnak át Antal Timi kezén, aki most közel harminc ember munkáját segíti és hangolja össze. Közben olyan helyszíneket ismert meg kívül-belül, mint a Vajdahunyad Vára, a Felcsúti Arborétum, vagy egy több száz éve elhagyatott pezsgőgyár. Korábban előfordult, hogy Japánból rendeltek faanyagot és bútorokat, amikre igazi aranylapokat kellett ecsettel felsimítania. A fával együtt viszont furcsa állatok is érkeztek, így sikerült itthon egy egzotikus pókcsípést beszereznie. A munkába néha magával viszi a két francia buldogját is.
Még több +
Megosztás Facebookon