nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Bizonyíték: a nők okosabbak a férfiaknál

Bizonyíték: a nők okosabbak a férfiaknál

Okosabbak vagyunk a férfiaknál, és ezt nem mi mondjuk; tudományosan bizonyított tény! IQ-ban száz éve először megvertük az erősebbik (?) nemet.
NLCafé
f Ajánlom

Legyőztük a férfiakat!Nagyjából száz éve, amióta IQ-teszt létezik, mindig a férfiak mögött kullogtunk, még ha csak átlagosan 5 ponttal is. Aztán a pszichológusok szépen elkönyvelték, hogy ez egyszerűen csak genetikai különbség férfiak és nők között.

Néhány éve elkezdtük utolérni a férfiakat, sőt idén valami megváltozott, mert most először lett magasabb a nők mutatója, mint a férfiaké – James Flynn, új-zélandi IQ-kutató szerint. Tudományos magyarázat egyelőre nincs. De ha igazán gonoszkodni szeretnénk, halkan megjegyezzük, hogy mi ezt mindig is sejtettük; most végre itt a bizonyíték. Az egyik lehetséges magyarázat szerint a nőknek sokkal összetettebb lett az élete az elmúlt évszázadban: a családi teendőket és a munkát kellett  összehangolniuk. „A világ bonyolultabbá vált, az embereknek pedig alkalmazkodniuk kell” – mondta a kutató.

Flynn az IQ-t mérő vizsgák eredményeit Nyugat-Európából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Új-Zélandról, Argentínából és Észtországból gyűjtötte össze. Ausztráliában volt a legkisebb különbség a nők és a férfiak IQ-eredménye között. Új-Zélandon, Észtországban és Argentínában pedig kiemelkedően jobban teljesítettek a nők a férfiaknál.

Megosztás Facebookon