Aktuális

Nyár, 2012: te hőségre vagy hűvösre szavazol?

Hetekig panaszkodtunk a kánikulára (kivéve a nyaralókat), hát most itt a júliusi ősz. Te örülsz neki?

Aki ezt a hetet választotta nyaralásra, nem a legjobban döntött, mindenki másnak (köztük a gazdálkodóknak) valószínűleg inkább örömteli ez a borongósabb időjárás a 40 fokot közelítő melegnél.

Csaknem egész hétre állandósul a júliusi ősz: változékony, hűvös idő jön az egész országban, csak csütörtöktől lehet számítani némi melegedésre.

A várható heves zivatarok miatt vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye teljes területére, illetve Hajdú-Bihar megye jelentős részére, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy-egy térségére első fokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken egy-három órán belül kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket akár viharos erejű széllökések, felhőszakadás, illetve jégeső is kísérhet. Jól hangzik…

Szerdáig 23-24 fok a valószínű: borult, szeles időjárásunk lesz. Csütörtökön már jön a jó meleg: a 29-30 fokos átlag pénteken is kitart – a napsütéssel együtt. A hétvége viszont esős lesz, 25-27 fokos hőmérséklettel.

Ezt tulajdonképp megszokottnak is mondhatjuk; a trópusi hőség okozta alvásmentes éjszakák után már múlt vasárnap is csak 22-28 fok volt: újra kaptunk levegőt. Neked tetszik a változás? Szavazz!

A(z) “Szavazz! Visszasírod a kánikulát, vagy jöhet a lehűlés? Milyen idő a jobb júliusban?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
hűvös

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top