Aktuális

Magyar néniért fogott össze a Facebook-közösség

Már több mint hétezren osztották meg annak a néninek a fotóját, aki 90 évesen virágcsokrot árul az utcán, hogy lányán segítsen.

„Vegyetek virágot az Allee előtt! A néni estefelé árul, amikor a piac bezár, addig ott segít árulni. 90 éves, és beteg lányát tartja el így a nyugdíjkiegészítéssel. Isten tartsa őt egészségben!” – tették ki többen a felhívást vasárnap a Facebookra.

Magyar néniért fogott össze a Facebook

A mellékelt fotón egy nénike álldogál hajlott háttal a fővárosi bevásárlóközpont előtt az egyik kezében egy csokor virággal, a másikban egy bottal. A kép lavinát indított el, a felhasználók valóságos önkéntes reklámkampányt hoztak össze az idős hölgynek. Az egyik posztot már több mint hétezren osztották meg, és az üzenet még Dopeman üzenőfalára is kikerült.

A biztonsági őrnek is megesett rajta a szíve

A felhívásra rengeteg hozzászólás érkezett, sokan írtak, akik rendszeresen vesznek virágot, málnát, cseresznyét a nénitől. „Amúgy estefelé szokott hazamenni a beteg lányával, a buszra is alig tud felszállni, annyira hajlott a háta, és annyira nehezére esik már” – írta az egyik hozzászóló. Egy vajszívű biztonsági őr is megjelent, és elmondása szerint annak ellenére sem zavarta el az idős asszonyt, hogy nem volt engedélye. Az utcai árusoknak is kötelező ugyanis közterület-foglalási engedélyt szerezniük a helyi önkormányzatnál, különben megbírságolhatják őket.

Sajnos nem ő az egyetlen idős nyugdíjas az országban, aki kénytelen kiállni az utcára virágcsokrot vagy mást árulni, mások segítségére utalva. „Én a Múzeum körúton szoktam sokat sétálni Budapesten, idős emberek oda pakolgatják ki a könyveiket, és 100 forintért adják el őket – írta valaki. – Egy bácsi a múltkor ott sírt nekem, hogy kilakoltatták, legalább egy könyvet vegyek tőle, bár ragaszkodik hozzájuk, és mindet olvasta már, kénytelen eladni őket. Művelt ember lehetett, rengeteg nyelvkönyve volt és világirodalmi alkotások. Vettem tőle, mindegyikről tudott beszélni, hogy miről szól. Sajnálom őket nagyon.”

Ti is ismertek a környéketeken hasonló bácsit vagy nénit, aki segítséget érdemel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top