Aktuális

3 laktató fogás zöldségekkel

Végre megérkeztek a nyár eleji friss zöldségek. Három isteni receptet ajánlunk!

3 laktató fogás zöldségekkelÚjburgonyás csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 evőkanál kacsazsír,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál fűszerpaprika,
  • 3 darab paradicsom,
  • 1 darab zöldpaprika,
  • só,
  • 60 dkg újburgonya,
  • 3 szál friss rozmaring,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 kis csokor petrezselyem

A finomra vágott vöröshagymát kacsazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, majd felengedjük hideg vízzel. Zsírjára visszapirítjuk, és rádobjuk a félbevágott csirkecombokat, az apróra vágott paradicsomokat és zöldpaprikát. Sózzuk, és felengedjük annyi folyadékkal, hogy éppen ellepje. Szép lassan fedő alatt pároljuk, majd amikor a csirkecomb majdnem puha, hozzáadjuk a megsikált, félbevágott újburgonyát és a finomra vágott rozmaringot. Ha a burgonya és a csirkecomb is megpuhult, kiveszünk a levéből, a tejföllel jól elkeverjük, majd visszaöntjük az ételbe, összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
 
3 laktató fogás zöldségekkelVörösboros marhalábszár zsenge zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg marhalábszár,
  • 3 evőkanál vaj,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kisebb zeller,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3 darab babérlevél,
  • 3 szál kakukkfű,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 üveg vörösbor (7,5 dl),
  • só,
  • 3 darab karalábé,
  • 20 dkg zsenge zöldborsó,
  • 20 darab cukorborsó

A kockára vágott lábszárat vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A megtisztított zellert és sárgarépát apró kockára vágjuk, és finomra vágott póréhagymával megpirítjuk a hús visszamaradt zsírjában, babérlevelet és friss kakukkfüvet adunk hozzá. Ha a zöldségek kicsit megpirultak, belekeverjük a paradicsompürét, és kb. fél percig pirítjuk. Felengedjük a vörösborral, és visszahelyezzük a pirított húskockákat, sózzuk. Fedő alatt szép lassan készre pároljuk (kb. 3-4 óra), folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy alaplével). Közben a karalábét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kevés vajon megpirítjuk, és a már majdnem kész ragunkhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A cukorborsót vékony csíkokra vágjuk, majd tálalás előtt azt is hozzákeverjük a ragunkhoz, friss zellerlevéllel.

3 laktató fogás zöldségekkelFehérboros halragu zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szál sárgarépa,
  • 2 darab karalábé,
  • 4 darab zellergumó,
  • 1 kisebb szál póréhagyma,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 darab babérlevél,
  • 1 csokor friss tárkony,
  • 3,5 dl száraz fehérbor,
  • só,
  • 40 dkg harcsa,
  • 20 darab kagyló,
  • 3 dl tejszín

A megtisztított sárgarépát, karalábét, zellert és póréhagymát nagy kockákra vágjuk, kevés vajon gyengén megpirítjuk. Szeletelt fokhagymát, babérlevelet és friss tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük a fehérborral, sózzuk. Fedő alatt főzzük, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy zöldségalaplével). Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a kockára vágott halat, illetve az előkészített kagylókat. Addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak, ami nem nyílik ki, azt kidobjuk. A tejszínnel dúsítjuk, összemelegítjük és frissen tálaljuk.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

3 laktató fogás zöldségekkelA legfrissebb szám tartalmából: 

  • D. Tóth Kriszta: Nősül az öcsém!
  • A testvérek hatása a személyiségre
  • Varró Dani: Misi következtet
  • Rendezz te is garázsvásárt!
  • 3 laktató fogás zöldségekkel
  • Öngyilkosság kamaszkorban?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top