Újburgonyás csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál kacsazsír,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál fűszerpaprika,
- 3 darab paradicsom,
- 1 darab zöldpaprika,
- só,
- 60 dkg újburgonya,
- 3 szál friss rozmaring,
- 3 dl tejföl,
- 1 kis csokor petrezselyem
A finomra vágott vöröshagymát kacsazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, majd felengedjük hideg vízzel. Zsírjára visszapirítjuk, és rádobjuk a félbevágott csirkecombokat, az apróra vágott paradicsomokat és zöldpaprikát. Sózzuk, és felengedjük annyi folyadékkal, hogy éppen ellepje. Szép lassan fedő alatt pároljuk, majd amikor a csirkecomb majdnem puha, hozzáadjuk a megsikált, félbevágott újburgonyát és a finomra vágott rozmaringot. Ha a burgonya és a csirkecomb is megpuhult, kiveszünk a levéből, a tejföllel jól elkeverjük, majd visszaöntjük az ételbe, összemelegítjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.
Vörösboros marhalábszár zsenge zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg marhalábszár,
- 3 evőkanál vaj,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 1 kisebb zeller,
- 3 szál sárgarépa,
- 1 szál póréhagyma,
- 3 darab babérlevél,
- 3 szál kakukkfű,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 üveg vörösbor (7,5 dl),
- só,
- 3 darab karalábé,
- 20 dkg zsenge zöldborsó,
- 20 darab cukorborsó
A kockára vágott lábszárat vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A megtisztított zellert és sárgarépát apró kockára vágjuk, és finomra vágott póréhagymával megpirítjuk a hús visszamaradt zsírjában, babérlevelet és friss kakukkfüvet adunk hozzá. Ha a zöldségek kicsit megpirultak, belekeverjük a paradicsompürét, és kb. fél percig pirítjuk. Felengedjük a vörösborral, és visszahelyezzük a pirított húskockákat, sózzuk. Fedő alatt szép lassan készre pároljuk (kb. 3-4 óra), folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy alaplével). Közben a karalábét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kevés vajon megpirítjuk, és a már majdnem kész ragunkhoz adjuk a zöldborsóval együtt. A cukorborsót vékony csíkokra vágjuk, majd tálalás előtt azt is hozzákeverjük a ragunkhoz, friss zellerlevéllel.
Fehérboros halragu zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szál sárgarépa,
- 2 darab karalábé,
- 4 darab zellergumó,
- 1 kisebb szál póréhagyma,
- 2 evőkanál vaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 darab babérlevél,
- 1 csokor friss tárkony,
- 3,5 dl száraz fehérbor,
- só,
- 40 dkg harcsa,
- 20 darab kagyló,
- 3 dl tejszín
A megtisztított sárgarépát, karalábét, zellert és póréhagymát nagy kockákra vágjuk, kevés vajon gyengén megpirítjuk. Szeletelt fokhagymát, babérlevelet és friss tárkonyt adunk hozzá, majd felengedjük a fehérborral, sózzuk. Fedő alatt főzzük, folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot (vízzel vagy zöldségalaplével). Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a kockára vágott halat, illetve az előkészített kagylókat. Addig főzzük, míg a kagylók kinyílnak, ami nem nyílik ki, azt kidobjuk. A tejszínnel dúsítjuk, összemelegítjük és frissen tálaljuk.
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- D. Tóth Kriszta: Nősül az öcsém!
- A testvérek hatása a személyiségre
- Varró Dani: Misi következtet
- Rendezz te is garázsvásárt!
- 3 laktató fogás zöldségekkel
- Öngyilkosság kamaszkorban?
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!