Aktuális

A kerekes székben élők is divatozhatnak

Mozgáskorlátozott nők számára készít kényelmes és könnyen hordható divatos ruhákat egy brit tervező, aki pár évvel ezelőtt maga is kerekes székbe került.
Nagyon nehéz divatos ruhákat találniuk
Nagyon nehéz divatos ruhákat találniuk

Sokszor mi is megküzdünk egy-egy ruhánkkal, ami bevág, rosszul gombolódik, kényelmetlen… azoknak a nőknek viszont, akik kerekes székben élnek, ezek a dolgok kifejezetten kihívást jelentenek. „Olyan dolgokról van szó, amelyekről az ember nem is gondolkodik addig, amíg nem a saját bőrén tapasztalja őket” – mondta Ann Oliver tervező, akinél 1990-ben diagnosztizáltak szklerózis multiplexet, és ma már kerekes széket használ. Mint mondja, a hozzá hasonló nőknek nagyon nehéz olyan divatos ruhákat találniuk, amelyeket segítség nélkül tudnak felvenni és kényelmesen viselni. Az asszony kimondottan azért iratkozott be a londoni Central St. Martins College kurzusára, hogy saját ruhamárkát hozzon létre mozgáskorlátozott és „a konvencióktól eltérő” nők számára. Xeni névre keresztelt első kollekcióját idén dobta piacra.

Az általa tervezett kabátokon és dzsekiken mágnesek helyettesítik a gombokat, a kabátok hátul kivágottak, hogy ne kelljen igazgatni őket, és az ülés során a gallérjuk ne szorítsa a viselőjük nyakát. A nadrágok derekának hátsó részét plusz anyaggal toldották meg. A kollekcióban sorakozó estélyi ruhák pedig a vállat hangsúlyozzák. Egy-két ötlet az átlagos nőnek is jól jönne!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top