Aktuális

Esővel érkezik a nyár

Komoran, esővel kezdődik az idei nyár: a héten egyre több csapadék várható. Hát, legalább letudjuk az elején!
Kisebb záporok lehetnek
Kisebb záporok lehetnek

Ahogyan indult a hét, úgy folytatódik: kisebb záporok lehetnek az ország minden részén. Viharos szél, komolyabb jégeső, hevesebb zivatarok (ahogyan hét elején tapasztaltuk) viszont már nem lesznek – így mondhatjuk, hogy ezzel a kicsit borongós, kicsit melankolikus idővel érkezik az idei nyár. Ez is kell, kicsit másfajta hangulat – és persze a gazdálkodók örülnek a csapadéknak (és mindazok, akik szeretnek a piacon vásárolni).

Szerdától a hőmérséklet 1-2 fokot emelkedik, péntekig 20–26 Celsius-fok várható, tehát bár eső lesz, ez nem jár majd együtt vészes hideggel.
A legtöbb eső pénteken, vagyis június 1-jén lesz egy frontrendszer miatt – nyilatkozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A napos területeken lehet 20 foknál melegebb, de a csapadékos területeken a maximum-hőmérséklet 15 fok körül alakul – itt azért már jól jön egy kardigán.

Az előző hétvégéhez képest a mostaniról egyelőre annyi információnk van, hogy vasárnap lesz melegebb, úgy 25 fok, onnan pedig sanszos, hogy jövő héten már tényleg nyár lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top