Aktuális

Magyar tulajdonosa árverezi a királynő elhagyott bugyiját

A csipkés bugyi magyar tulajdonosai akarnak meggazdagodni a királyi fehérneműn. Kikiáltási ár 1 millió forint. Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogyan hagyta el fehérneműjét Erzsébet királynő egy repülőn?
II. Erzsébet 40 éves bugyija
II. Erzsébet 40 éves bugyija
Fotó: Telegraph

Háromezer angol fontért (kb. 1 millió forintért) árverezik az e-Bay-en Erzsébet királynő fehérneműjét, amelyen az „E” iniciálé és az angol királyi korona bizonyítja a bugyingó nemesi eredetét – írja a Telegraph.

Ami számunkra még sokkal érdekesebb, a magas derekú csipkés darabot ráadásul a magyar származású Joseph de Bicske Dobronyi báró, becenevén Sepy kapta egy pilóta barátjától, aki a királynő magánrepülőjén találta még 1968-ban, amikor II. Erzsébet Chilébe látogatott. 

Sepy, akit csak a miami Hugh Hefnerként emlegettek, arisztokrata, gyűjtő, utazó, ékszerész, művész és igazi playboy hírében állt; 2010-ben hunyt el, gyűjteményét – közte a csipkés királyi fehérneműt – családja most értékesíti az eBay-en.

A vintázs darab állítólag jó állapotban van, bár picit megsárgult az évek során. A 66 cm derékbőségű, 40 cm hosszú csipkés bugyi az eBay-en így hirdetik: „soha vissza nem térő alkalom, hogy a királyi család egy ereklyéjének boldog tulajdonosa lehessen”. A királyi családi ereklyék értékesítése kiváló üzletnek minősül, tavaly Viktória királynő fehérneműje kelt el több mint 9 ezer angol fontért (több mint 3 millió forint).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top