Aktuális

Infúzióval készítik fel a diákokat a vizsgákra

Aminosavakkal pumpálják a diákokat egy kínai iskolában, hogy jól teljesítsenek a felvételi vizsgákon. Az iskolások szerint ez normális, szerintünk ijesztő.
forrás: dailychina.com
Forrás: dailychina.com

A képet elnézve végigfutott a hideg a hátunkon. Nemsokára jönnek a felvételi vizsgák Kínában is, és hogy egy kis extra energiához juttassák a diákokat, nemes egyszerűséggel infúzióra kötötték őket tanulás közben – adta hírül a dailychina.com.

A képeket állítólag a diákok töltötték a netre, így derült ki, hogy micsoda bizarr, utópiába illő jelenet zajlik a Hubei Xiaogan középiskola falai között. A szorgalmas diákok könyvhegyek társaságában üldögélnek az osztályteremben. Ebben eddig semmi furcsa nem lenne – igaz, sötét van odakinn –, de egyszer csak leesik, hogy valami nagyon nincs rendben; például a plafonról lógó infúziós palackok a gyerekekre kötve ijesztőek. Először még azt hihetnénk, hogy a szegény beteg gyerekeknek is tanulniuk kell Kínában, de szó sincs betegségről…

„Nincs ebben semmi kivetnivaló – nyilatkozta Chi, a csak keresztnevét vállaló diáklány a Daily China  magazinnak. – Az iskolában ez már évek óta bevett szokás. Igaz, nem éreztem semmi változást az infúzió után, de a tudat, hogy van külső segítség, egy kicsit megnyugtat – tette hozzá a diáklány. – Sok kritika ér bennünket emiatt, de hát életünk legfontosabb vizsgájára készülünk, több toleranciát kérünk!”
A diáklány szerint sem a tanároknak, sem pedig a szülőknek nincs kifogásuk a tanulás közbeni infúzió ellen, sőt! „Maguk a tanárok drótozták fel a huzalokat, amin lógnak a palackok, és vannak olyan szülők, akik extra adagot kérnek a gyereküknek, hogy ne legyen annyira kimerült  a sok tanulás miatt” – meséli Chi.

A tanárok kicsit máshogy magyarázták a dolgot. „Az infúzióban aminosavak voltak, hogy plusz energiához juttassuk  a gyerekeket – nyilatkozta az iskola egyik tanára. – Nagyon meleg volt, egyre rosszabbul lettek a gyerekek leckeírás közben, és ők maguk kérték az infúziót, de az iskolai rendelőben nem volt elég hely, így az osztályteremben kapták meg azt.”

„Nem infúziót kéne adni a diákoknak, ha plusz energiára van szükségük, hanem több ételt – ezt már egy belgyógyász jelentette ki a lapnak. – Semmi szüksége aminosav-infúzióra egy egészséges tinédzser szervezetének.”

Elképesztő, hogy a középiskolások fejében meg sem fordul, hogy „versenyistállóba” taszították őket, és valószínűleg, ha felvették őket az egyetemre, ott sem riadnak majd vissza attól, hogy mindenféle kemikáliákat használjanak a siker érdekében. Hiszen már a tanáraiktól is azt tanulták: első a siker, az egészség csak utána jön. Ti mit szólnátok, ha a gyereketek iskolatáskájába még infúziót is kéne pakolni mindennap?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top