Aktuális

Pofozkodott az új francia first lady

A főzést és a bevásárlást a pasijára hagyja, aki nem más, mint az új francia elnök, Francois Hollande. Bemutatjuk, ki az a nő, aki "gatyába rázta" a franciák leendő elnökét.

Az olasz szupermodell-énekesnő Carla Bruni után – akit alig 3 hónapos ismeretség után vett feleségül Sarkozy, már francia elnökként – egész más típusú elnök-feleséget kapnak a franciák. Pontosabban nem is kapnak feleséget a Huffington Post beszámolója szerint.

Valerie TrierweilerA szocialista Francois Hollande és a Valerie Trierweiler ugyanis nem házasok. Bár már 2006 óta együtt élnek, az újságok szerint egyikük sem erőlteti a házasságot. Ők lesznek az első „nem-házas” pár az Elysée-palota történetében.

A legárulkodóbb talán az új asszony beceneve: csak rottweilernek hívják az egyébként politikai újságírót, állítólag azóta, amióta megpofozta az egyik férfi kollégáját annak szexista megjegyzése miatt (azt nem tudni, mit szólhatott be neki az illető).

Nemcsak férfi kollégáival bánik kemény kézzel a 47 éves Trierweiler, hanem az élettársával is. Állítólag a leendő elnök külalakjába is beleszólt: ő segített neki 10 kilót fogyni, és tanácsokkal is ellátta arról, milyen ruhát vegyen fel, hogyan beszéljen és gesztikuláljon nyilvános megjelenései alkalmával. A harcos feminista a főzést és a bevásárlást is rábízta élete párjára, bár az efféle házimunkavégzéstől talán május 15-e, az elnöki beiktatás után eltekint.

A leendő elnöki élettárs már kétszer elvált, három gyereke van, az újságírást pedig nem akarja abbahagyni, csak a politikai témákról átnyergel majd a kultúrára. Már alig várjuk május második felét, mert kíváncsiak vagyunk, hogyan idomul majd a mindig csinos és nem túl konvencionális asszony az elnöki protokoll szabályaihoz. És most egy kicsit sajnáljuk, hogy az olaszok volt miniszterelnöke, a kicsapongásairól és beszólásairól híres Silvio Berlusconi lemondott. Kettejük találkozásából jó kis szópárbajok alakulhattak volna…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top