nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
3 fantasztikus recept igazi profiktól

3 fantasztikus recept igazi profiktól

Omlós bárányhús, ropogós kacsacomb, könnyű saláta. Isteni fogások tavaszra hangolva.
f Ajánlom

Tavaszi saláta bébispenóttal, fürjtojással, spárgával és joghurtos öntettel

3 fantasztikus recept igazi profiktólHozzávalók 4 személyre:

  • 2 marék bébi spenót,
  • 1 nagy fej jégsaláta,
  • 2 csokor piros retek,
  • 25 dkg koktélparadicsom,
  • 12 darab fürjtojás,
  • 25 dkg zöld spárga,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál dijoni mustár,
  • 3 evőkanál majonéz,
  • 2 kávéskanál vörösborecet,
  • 1 darab citrom,
  • kb. 1 evőkanál barna cukor,
  • 4 dl natúr joghurt,
  •  fél csokor bazsalikom,

A bébispenótot és a jégsalátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, a retket cikkekre, a paradicsomokat félbevágjuk. A fürjtojásokat megfőzzük, megtisztítjuk. A zöld spárgákat felkarikázzuk, majd forrásban lévő sós, enyhén cukros vízben leforrázzuk. A friss petrezselymet az olívaolajjal, egy gerezd fokhagymával, kevés sóval összeturmixoljuk. Az öntethez a dijoni mustárt, a majonézt, a vörösborecetet, a másik gerezd zúzott fokhagymát, a citromlevet, a barna cukrot, a joghurtot, az apróra vágott bazsalikomot és sót jól összekeverjük, majd egy órára a hűtőbe tesszük. A spenótot és a salátát összekeverjük az összevágott zöldségekkel, a felezett fürjtojással, a petrezselymes olajjal, tálba halmozzuk, és meglocsoljuk a joghurtos öntettel.

3 fantasztikus recept igazi profiktólKonfitált kacsacomb újburgonyával és vörösboros hagymával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab kacsacomb,
  • só,
  • 1 kg kacsazsír,
  • 2-2 ág kakukkfű és rozmaring,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 80 dkg újburgonya,
  • 30 dkg vöröshagyma,
  • olívaolaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 dl vörösbor

A kacsacombokat megtisztítjuk, majd a húsos oldalukon jól besózzuk őket. A zsírt egy tepsibe tesszük, felolvasztjuk. Ezután bőrrel felfelé belehelyezzük a combokat úgy, hogy a zsír teljesen ellepje őket. A rozmaringot, a kakukkfüvet, illetve a megmosott fokhagymagerezdeket héjastul a combok mellé tesszük. Előmelegített sütőben, 100 °C-on körülbelül 4 óráig lassan sütjük, konfitáljuk. A sütés vége felé hozzáadjuk a megsikált, majd cikkekre vágott burgonyákat. Együtt készre sütjük, majd tálalás előtt leöntjük róla a zsírt úgy, hogy egyujjnyi réteg maradjon. Feltekerjük a sütő hőfokát 180 °C-ra (ha lehet, grillsütésre kapcsoljuk), és szép ropogós kérget sütünk a combok bőrére. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Olívaolajon a mézzel megpirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Addig pároljuk együtt, amíg a vörösbor teljesen elforr. Kevés sóval, friss kakukkfűvel ízesítjük.
A sült kacsacomb és a burgonya mellé tálaljuk.

Bárányhúsos cannelloni zöldfűszeres paradicsomszósszal

3 fantasztikus recept igazi profiktólHozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg báránylapocka darálva,
  • 1-2 szál friss rozmaring,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • fél csokor friss koriander,
  • 1 darab citrom,
  • 1 kávéskanál római kömény,
  • só, fehér bors, szerecsendió,
  • 2 tojás + 4 tojássárgája,
  • 50 dkg cannelloni tészta,
  • 6 dl tejszín,
  • 4 evőkanál étkezési keményítő,
  • 5 evőkanál reszelt parmezán,
  • 4 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
    A szószhoz:
  • 50 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv),
  • 3 szál újhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • kevés olívaolaj,
  • 3 szál friss kakukkfű,
  • fél csokor friss bazsalikom

A báránylapockát ledaráljuk, aprított fokhagymát, finomra vágott koriandert, rozmaringot, reszelt citromhéjat, borsot, római köményt és sót adunk hozzá, majd a két egész tojással jól összedolgozzuk. A nyers tésztát habzsák vagy kivágott sarkú uzsonnászacskó segítségével betöltjük a bárányhússal. Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük a töltött tésztákat, közben tejszínt melegítünk, sóval, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, kevés vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Két evőkanál reszelt parmezánt adunk hozzá, majd amikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a 4 tojássárgáját. A tésztára öntjük, majd megszórjuk a maradék parmezán sajttal. 160 °C-os sütőben készre sütjük, míg a tészta megpuhul és a sajt megpirul a tetején. A szószhoz olívaolajon felkarikázott újhagymát, aprított fokhagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Sóval, kakukkfűvel, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd forrás után összeturmixoljuk. Tálaláskor a sült tésztát mélytányérba helyezzük, majd körbeöntjük a paradicsomszósszal.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

3 fantasztikus recept igazi profiktólA legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Nálunk a találkozás az anyák napja!”
  • Varró Dani: Misi és a fejlett öntudat
  • Sztárok anyaszerepben
  • Csúnyán beszél a gyerek
  • 3 fantasztikus recept igazi profiktól

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Megosztás Facebookon