Aktuális

Indul a 33 kívánság akció

Gyakran érezzük: segítenénk. Még akkor is, ha nekünk sem mindig könnyű. Ám van, akinek a kevés olykor a mindent jelenti. Jótékonysági akciónkban 33 nehéz sorsú gyermeken szeretnénk segíteni, de ehhez ti is kelletek!
   
   
33 kívánság

„Négy tesóm van rajtam kívül, egy nagy házban élek, egy szoba, konyha és egy fürdő.”

„Édesapám és Édesanyám mindent megtesznek azért, hogy nekem és a testvéreimnek jobb legyen. Nagy csalódás ért minket, amikor megtudtuk, hogy semmiféle támogatás nem jár rám, mert azt mondták, egy vesével is lehet teljes életet élni.”

„Anyám (miután apámat lecsukták), prostituált lett. Két öcsém született, mindkettő más apától. Kiskoromban sok dolgot éltem át, és mindenre emlékszem.”

„Már nyolc hónapja élek lakásotthonban. Azért szeretek itt lenni, mert itt megtanulom, mi az élet.”

Kisgyerekek és tinédzserek írták nekünk a fenti sorokat. Olyanok, akik nehéz éveken vannak túl, és ezért nehezen hisznek abban, hogy belőlük is lehet még bármi az életben. Ehhez nem mindig a pénz hiányzik, olykor egy betegség, máskor egy bántásokkal teli gyerekkor veszi el az életkedvet. Mi, a Nők Lapja Cafénál úgy gondoljuk, nem feltétlenül a tárgyi adomány jelenti a legtöbbet. Ha élményt, örömöt, hitet tudunk adni, attól erősödik a másik, és egyszer talán majd maga teremti meg az életben azt, amire szüksége van.

„Édesapám traktoros volt, és én is az szeretnék lenni. A tévében szoktam nézni a gépeket, de az nem olyan, mintha élőben látnám.”

„Szeretnék egy mozdonyt vezetni. Jó lenne, hogyha egy mozdonyvezető bácsi is segítene nekem, mert én nem értek a mozdonyvezetéshez.”

„Anyukám egyedül nevel bennünket. Azért szeretnénk kerítést kérni a tesóimmal, hogy védettebbek lehessünk.”

Indul a 33 kívánság akció


Te is segítenél? Kattints, és válassz egy kívánságot!

A 33 kívánság karitatív akcióban élményt szeretnénk ajándékozni a ti segítségetekkel. Heteken át jártuk az országot, hogy megtaláljuk azokat, akikre igazán ráférne egy örömteli program. Jártunk Borsodban, Békésben és Pest környéki kistelepüléseken. Beszélgettünk állami gondozottakkal, nevelőszülőknél élőkkel, gyengénlátó, szervátültetésre váró vagy épp rendkívüli szegénységben élő gyerekekkel. És bár az igazságtalanságot nem nagyon értik, számunkra sokszor hihetetlen volt, mi minden után bíznak még mindig a felnőttekben, és képesek saját kis megnyugtató világot berendezni maguknak, pónikkal, oroszlánokkal, gördeszkával, zenével, focival és traktorokkal. Ám van, amiről csak álmodoznak.

Te kinek az álmát teljesítenéd?

33 kívánság oldalunkon 33 gyermeket ismerhetsz meg. Kérésünkre mindannyian megírták nekünk, mi a legnagyobb álmuk – és mi segítségül hívjuk a Nők Lapja Café olvasóit, hátha vannak köztük olyanok, akik tudják teljesíteni a kérésüket. Április 8-ig te is jelentkezhetsz „jó tündérnek”! Olyan vágyakat válogattunk, amelyek talán nem kerülnek nagyon sok pénzbe, de annál több szeretetet, odafigyelést és némi szervezést igényelnek – természetesen szerkesztőségünk csapata lesz az egyik felajánló.

Ha te is tudnál segíteni, KATTINTS IDE, és jelentkezz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top