Aktuális

Bezárják az 1-es terminált Ferihegyen

A Malév csődje miatt sokkal kevesebb az utas, így a 2-es terminál is elég. Hogy pontosan mikor búcsúzhatunk az egyébként műemlék 1-estől, még nem tudni…

 Bezárják az 1-es terminált FerihegyenA bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is – mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az origo.hu portálnak. Arra a kérdésre, hogy ha lenne új nemzeti légitársaság, újranyithatna-e a terminál, Hardy Mihály azt válaszolta, ennek most nincs realitása.

Vízy András, a  reptér hivatalos utasszállítását ellátó taxiszolgáltató, a Főtaxi szóvivője azt mondta,  ők még nem kaptak hivatalos értesítést a döntésről, bár a társaság forgalmát ez nem befolyásolja, ezután majd a másik két terminálon várják az utasokat.

A terminálépületet 62 évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg és 2005-ben újították fel, amiért a hazai Építőipari Nívódíj mellett Európa legrangosabb örökségvédelmi díját, az Europa Nostrát is megnyerte.
 

     

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top