Aktuális

Megnyílt a világ legőszintébb ruhaboltja

Végre egy ruhabolt, ahol a vevőt konkrétan tájékoztatják arról, amiért pénzt ad: mennyit ér, miből és hogyan készült. Mert nem mindegy.

Megnyílt a világ legőszintébb ruhaboltjaAkiknek fontos a megnyugtató tudat, hogy trendi ruháikat nem embertelen körülmények között, éhbérért dolgoztatott kiskorúak varrták valamelyik harmadik világbeli országban, azok egész biztosan szívesen vásárolnak a világ legőszintébb ruhaboltjában.

A januárban nyílt belga Honest By üzlet csak és kizárólag olyan tervezők kreációit árulja, akik hajlandóak részletesen és igazolhatóan beszámolni a holmik készítéséhez felhasznált anyagok eredetéről és összetételéről, illetve arról is, hogy kik, mennyi idő alatt és milyen körülmények között gyártják a termékeket, azokból hány darab készül, és az egyes gyártási folyamatoknak mekkora a költsége. Ezeket az információkat a cég nem tartja meg magának, hanem a vevőkkel is megosztják, így a vásárló pontosan tájékozódhat arról, hogy mit is vesz meg, és azon kinek mekkora haszna van.

A bolt csak Európában gyártott termékeket árul, és előnyben részesítik az organikus, illetve újrahasznosított anyagból készült cuccokat. Az üzlet bevételeinek 20 százalékát különféle jótékonysági célokra ajánlják fel. Szimpatikus, kérdés, hogy nálunk lenne-e igény ilyen boltra…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top