Aktuális

Milliárdos gázsiért ír felnőtteknek Harry Potter anyja

Milliókat kápráztatott el Harry Potter csodálatos világával, de most jön az újabb könyv, ezúttal idősebbeknek. Meglátjuk, az is megy-e?
JK Rowling
J. K. Rowling
Fotó: dailymail.co.uk

J. K. Rowling első felnőtteknek szóló könyvének kiadására készül: a fantasztikus gyereksorozattal óriási sikereket elért írónő nemrég írta alá legújabb, 5 millió fontos (1,75 milliárdos) szerződését egy kiadóval egy regényre.

Az új könyvvel kapcsolatban csak annyit árult el Rowling, hogy a Harry Potter sorozathoz egyáltalán nem fog hasonlítani. „Habár nagyon élveztem a Potter-könyvek írását, a következő teljesen más lesz. Harry sikere megajándékozott engem azzal a szabadsággal, hogy új területeket fedezzek fel” – nyilatkozta az írónő, aki logikusnak tartja, hogy az új művét másik kiadóhoz vigye.

Az egyedülállóan széles közönséggel rendelkező Rowling nagy sikerre számíthat, hiszen világszerte rajongók milliói várják izgatottan új írását. Rengetegen felnőttként sem bírták letenni a könyveit, ráadásul mára azok is felnőttek, akik még gyerekként olvasták a Harry Pottert a 90-es években.

A sorozatból, melynek utolsó részét 2007-ben adták ki, összesen több mint 450 millió példányt értékesítettek világszerte.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top