Aktuális

Szerelmespárnak álcázott adóellenőrök büntettek az országban

Szerelmespárnak álcázott adóellenőrök buktattak le egy karikaturistát és egy háromtagú zenekart Valentin-napon.

Szerelmespárnak álcázott adóellenőrök büntettek az országbanA Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai az elmúlt napokban Valentin-napi hirdetésre bukkantak több megyei hirdetőújságban. Az egyik esetben egy karikaturista ajánlatára figyeltek fel. Két ellenőr szerelmespárnak álcázta magát, majd felvették a kapcsolatot a művésszel, a hirdetésben szereplő e-mail címen keresztül. Küldtek neki néhány képet, melyek alapján a karikaturista elkészített egy rajzot. Az átvételkor azonban kiderült, hogy a művész adószám kiváltása nélkül végezte adóköteles tevékenységét, és nem tudott nyugtát adni. Így megbüntették.

A Valentin-napi ellenőrzések legkülönlegesebb momentuma azonban kétségtelenül egy szerenád megrendelése volt. Egy esküvői portálon figyeltek fel az együttesre, melynek egyik tagjával fel is vették a kapcsolatot. Az ellenőr elmondta, hogy a „barátnőjét” szeretné meglepni egy romantikus szerenáddal Valentin-nap estéjén. Az együttes három tagjával megegyeztek, hogy hol, mikor kerüljön sor a produkcióra. Este hatkor a zenészek felsorakoztak az utcán, és kezdetét vette az alkalmi műsor, melyet az erkélyen várakozó adóellenőr hölgy és a hangos zenére összesereglett szomszédok hallgattak végig.
A megrendelő megköszönte a szerenádot, kifizette a zenészeknek az előre meghatározott díjat, bizonylatot azonban nem kapott. A társasházból kiérkező ál-szerelmével igazolták magukat, és megkezdték az ellenőrzést. A zenészek először azt hitték, hogy kandi kamerával filmezik őket, de hamar belátták, hogy valóban az adóhivatal munkatársaival állnak szemben. Itt is kiderült, hogy a zenészek nem váltották ki az adószámot, ezért nem tudtak nyugtát adni. Pechükre a mulasztási bírság egymillió forintig is terjedhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top