Aktuális

Az életével játszik, aki jeges vízből akar menteni

Egyre többen esnek áldozatul a jeges, zajló folyóknak. Tegnap egy 51 éves angol férfi egy folyóba vetette magát Morpeth városában, hogy kimentsen egy vízbe esett kutyát. Végül a hőst kellett kimenteni.
A férfi azért ugrott a jeges vízbe, hogy megpróbáljon kimenteni egy folyóba esett kutyát
A férfi azért ugrott a jeges vízbe, hogy
megpróbáljon kimenteni egy folyóba esett kutyát

Kutyát akart menteni, de őt mentették
„A férfi azért ugrott a jeges vízbe, hogy megpróbáljon kimenteni egy folyóba esett kutyát. Csakhogy az embert próbáló körülmények őt is megviselték, és végül meg kellett menteni a megmentőt – nyilatkozta a város rendőrségének szóvivője a The Sun című napilapnak. – Hiába figyelmeztetjük az embereket, hogy ebben az iszonyatos hidegben ne veszélyeztessék az életüket, hanem hívják a rendőrséget és a mentőcsapatokat, ezt sajnos gyakran figyelmen kívül hagyják” – folytatta a szakember. Az 51 éves férfit végül a parkban szánkózó többi ember mentette ki a fagyos vízből, majd megfigyelésre kórházba szállították. A kutya pedig egyedül, épségben jött ki a partra. 

Itthon a gyerekek vannak a legnagyobb veszélyben

Néhány nappal ezelőtt, Berekfürdőn két gyerek alatt beszakadt a tó jege. Akkor a szolgálaton kívüli polgárőr sietett a 10 és 12 éves fiú segítségére. Egy szomszédja kötelet erősített a derekára, és egy hatalmas rúddal gázolt bele a fagyos vízbe, hogy kihozza a gyerekeket. A fiúkat ebben az esetben is megfigyelésre szállították kórházba.

Még felkészülten sem lehet a jégfelület alól kimenteni valakit

Az elképesztő hideg a napokban sem fog enyhülni. Ennek ellenére a befagyott tavak, vagy éppen a Tisza jegére egyre többen merészkednek. De mi a teendő, ha beszakad alattunk a jég? És mit tegyünk, miután partot értünk, de még nem érkeztek meg a mentők? Schirilla György évről évre a dermesztő hidegben ússza át hazánk tavait, folyóit. „Még felkészülten sem lehet a jégfelület alól kimenteni valakit. Hiszen ha egy ember alatt beszakad a jég, a jégtáblák miatt lehetetlen önerővel kimászni, és ez alól a megmentő sem kivétel. Ilyenkor azonnal hívjuk a tűzoltókat, és rohanjunk el egy létráért – mondta el a Nők Lapja Cafénak Schirilla, aki szerint legalább ilyen veszélyes egy zajló folyóba esni. – Csak a szerencsén múlik, hogy egy fagyos vízbe eső ember képes-e kimászni a partra. Nemcsak a fizikai fájdalommal és természeti körülményekkel kell megbirkózni, hanem a pszichés sokkal és a pánikkal is, aminek következtében az idegközpontunk is lebénulhat” – nyilatkozta Schirilla György, majd hozzátette, akár segítséggel, akár egyedül sikerül kimásznia a partra egy szerencsétlenül járt társunknak, fontos, hogy fokozatosan melegedjen fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top