Aktuális

Megmentette cukorkától fulladozó barátját a 10 éves fiú

Barátja lélekjelenlétének és az iskolai elsősegély-oktatásnak köszönheti életét az a tízéves fiú, aki majdnem megfulladt, amikor egy jutalom cukorka csúszott a torkára.
Carter és Gary
Carter és Gary
Fotó: abcnews.com

Amikor a negyedikes Gary Anderson fuldokolni kezdett a könyvtárban, vele egykorú barátja, Carter Helt azonnal a segítségére sietett, és a két héttel azelőtt megismert Heimlich-fogást alkalmazva mentette meg a barátját a fulladástól. Carter hátulról átfogta a kétségbeesett fiút a bordái alatt, akinek néhány határozott nyomás után kirepült a száján a cukorka. „Nagyon megijedtem, az asztalt vertem és a torkomra mutogattam. Végül Carter szaladt oda hozzám, és ő mentett meg” – mondta el később a történteket Gary.

„A hasa köré fontam a karjaimat és felfelé nyomtam, amíg a cukor ki nem jött – mesélte Carter, aki két héttel korábban tanulta meg elsősegélyórán az életmentő manővert. – Először nem voltam biztos benne, hogy sikerülni fog, de működött.” A fiút később az egész iskola előtt kitüntették hőstettéért.

„Fontosnak tartjuk, hogy az akadémiai tananyag mellett a gyerekek más, a mindennapi életben hasznos dolgokat is tanuljanak. Hiszen ahogy a fiúk példája is mutatja, nem lehet tudni, mikor lehet rájuk szükség” – nyilatkozta az iskolaigazgató, aki azt is elmondta, hogy a jutalom cukorka helyett most már tanszereket kapnak ajándékba a jól teljesítő diákok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top