Aktuális

“Könnyebben élhetnénk, ha figyelnénk a Hold változásaira”

Barabás Éva, a RTL Klub tévécsatorna műsorvezetője szenzációs nő! Nemcsak azért, mert izgalmas, érdekes információkkal szórakoztatja esténként a tévénézőket, hanem a horoszkópja is azt mutatja, hogy áthatja az idealizmus, és szinte érezni: ha tudná, megváltoztatná a világot.

Barabás Éva különleges, de ebben semmi csodálnivaló nincs, ha valaki akkor születik, amikor a Vízöntő jegye uralkodik, amely az asztrológia szerint a legritkább embertípus.

Nagyon örültem, hogy Vízöntő vagyok, de amikor megtudtam, hogy Ikrek az aszcendensem, kicsit kétségbeestem.

„Könnyebben élhetnénk, ha figyelnénk a Hold változásaira”Miért, hiszen ennek köszönheted többek között, hogy jól kommunikálsz, hogy mindenről van véleményed, világosan fejezd ki magad, sok minden érdekel, szinte csillapíthatatlan benned a megismerés vágya. Nagyon jól elő tudod adni magad, végül is a tudás, az információk és a hírek közvetítője vagy, és képes vagy egyszerre több dolgot is végezni. Ehhez elengedhetetlen az Ikrek aszcendens.

Csak én azt hittem, hogy ez mind a Vízöntőre vonatkozik.

Ezek szerint érdekel az asztrológia, netán hiszel is benne?

Én abban hiszek, hogy a természet részei vagyunk, és minden bolygó hatással lehet ránk. Például a Hold, amellyel nagyon szoros kapcsolatban állok, hiszen minden változását a saját testemen észlelem. És persze a környezetemen is: amikor telehold van, szinte mindenki ideges. Ha mi emberek újra jobban odafigyelnénk a Hold változásaira, akkor talán nyugodtabban, könnyebben élhetnénk. Persze én is bele szoktam olvasni a horoszkópokba, hogy mely csillagjegynek mit írnak.

Esetleg azok közé tartozol, akik inkább a jót olvassák el – még akkor is, ha az esetleg nem felel meg a teljes igazságnak –, mint a csillagok jelezte figyelmeztetéseket, amelyek segítségével pedig sok rosszat el lehetne kerülni?

Inkább a jót veszem észre a horoszkópokban is. Nemrégiben vettünk egy könyvet, a címe: Világrengető beszédek, amelyek megváltoztatták a világot, és végignéztem, hogy milyen állatövi jegyben születtek a könyvben felsorolt személyek. Érdekes volt látni, hogy milyen sok Vízöntő volt közöttük.

A saját horoszkópodat elkészíttetted már?

A Reggeli című műsorban járt egy asztrológus, aki egyszer készített nekem részletes horoszkópot. Meg tudott lepni, nagyon érdekes volt. Tőled is kérdezek majd valamit…

A horoszkópod érdekessége a vizes jegyek kiemeltsége, valamint a horoszkópod 9. háza. Ez egyrészt lelki érzékenységre utal, másrészt a sport szeretetére is.

A sport mindig nagyon fontos volt az életemben. Azt gondolom, a mozgás szükségességére sokkal tudatosabban kellene figyelnünk. Már óvodáskortól kezdve mindennap kellene a gyerekeknek testnevelésórát tartani. Mélyen egyetértek az ókori mondással: ép testben ép lélek. Amit állítólag helyesen edzett testben edzett léleknek kellene fordítani. Nagy igazság. Én második osztályos koromtól úsztam, és versenyeztem is. Sohasem felejtem el azokat a nyarakat: a napsütötte ég alatt a szabadban a csapattal úszni meghatározó volt az életemben. A sikerélményeket, a céltudatosságot, a közösségi élményt azokból az időkből hozom magammal.

Gyarmati Andrea nevét nagyon hamar megtanultam, apukám „pillangókisasszonyként” emlegette, mesélt az olimpiáról, és én is úgy szerettem volna pillangózni, ahogy ő. Volt idő, amikor testnevelőtanárnak készültem. Tanítottam úszni gyerekeket, az volt életem egyik legboldogabb szakasza. Már középiskolásként segédkeztem az edzőnknek, aztán a saját metódusommal jó néhány gyereket szerettettem meg a vízzel. Egyetlen pillanatig sem kételkedtem abban, hogy fontos és jó dolgot tanítok nekik, jó módszerrel. Amikor elkerültem onnan, akkor már majdnem száz gyerek tartozott hozzám.

Hiszel a reinkarnációban?

Anyu halála óta másként gondolkodom erről, mint korábban. Ma már a saját testemet sokkal inkább egy jól működő szervezetnek tartom, amire nekem kell vigyáznom, hogy jó helye legyen annak az érző, gondolkodó, alkotó valaminek, amit talán léleknek nevezhetünk.

Van olyan élményed, amely az eltávozott lélekkel kapcsolatos?

Nem tudom, nem sértek-e ezzel az élményemmel hozzátartozókat… Megdöbbentő volt számomra a 2003-ban bekövetkezett, szentendrei esküvős baleset néven a köztudatba vonult tragédia, amelynek szemtanúja voltam. Éppen a barátaimmal utaztam, három autóban ültünk, én a harmadikban. Az első kocsiban ülők még láthatták a csattanást, mi már csak a romokat. Hívtam a tűzoltókat, a mentőket, a rendőröket. A segélykérő telefonban azt mondták, hogy menjek oda az autóhoz, és számoljam meg, hogy szerintem hány halott lehet és hány túlélő. Addig én soha nem láttam még halott embert. Sohasem fogom elfelejteni, ahogy a menyasszony és a koszorúslány ráborult a kormányra, és ahogyan a már nem élő testek „nézik” egymást. Azt éreztem, hogy ott van fölöttük a lelkük, még az autóban. Vérre nem is emlékszem, csak a két gyönyörű arcra. Ez olyan szokatlan, furcsa élmény volt, amelyre nincsenek szavaim.

Volt már reinkarnációs élményed?  

Igen… ha annak lehet nevezni. Athénban éreztem úgy, hogy otthon vagyok. Furcsa érzés volt az Akropoliszon körülnézni, olyan ismerős volt minden. Amikor ötödikben az ókori demokráciáról tanultunk, akkor is olyan furcsa, addig soha nem érzett szenvedély kapott el. Imádtam az ókori mitológiát, az olimpiáról meg a görög istenekről szóló históriákat.

Korábban említettél valamit, amire kíváncsi vagy…

Igen, rendszeresen négyévenként történik velem valami jelentős változás, és kíváncsi vagyok arra, hogy mit mutat a horoszkóp, vajon mi ennek a csillagok szerint a magyarázata.

Az interjút teljes terjedelmében a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb, 2012/1. számában olvashatod, amely már kapható az újságárusoknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top