Aktuális

“Egy igazi férfinak nem izgató a sovány nő”

Most már tudományosan is bizonyított: a férfiak a gömbölyűbb nőkre buknak. Soma különvéleménye.

A hír: Ha hihetünk az amerikai kutatóknak, akkor az antik festmények teltkarcsú szépségei, Jennifer Lopez messze földön híres feneke és az amerikai színésznő, Christina Hendricks méretes keblei úgy hatnak a férfiszervezetre, mint a szeszes ital vagy a narkotikumok. A vizsgálat során nők meztelen fotóit mutatták férfiaknak, műszerek segítségével pedig az agyi aktivitásukat vizsgálták, a műszer pedig egyértelműen kimutatta, a férfiak jutalmazó központja akkor mutatott élénk aktivitást, amikor formás, gömbölyű testű nők fotóit nézték.

„Egy igazi férfinak nem izgató a sovány nő”Soma véleménye: Én ebben eddig is biztos voltam. (Tapasztalatból is…) Minden korban, minden kultúrában a teltkarcsú nő volt az ideál, akinek a testéből sugárzott az élet és az életerő, a termékenység, vagyis az ígéret, hogy szülésre, szoptatásra alkalmas a teste. Nemrégen még egy vezér vagy fejedelem asztalára csakis egy olyan nő tehette le a kupát, akinek telt idomai voltak. A Kate Moss-alkatú teremtmények meg sem jelenhettek az uralkodó színe előtt, az ilyen csenevészeknek a konyhán adtak munkát.

A Nők Lapja Café tavalyi Nagy Szextesztjének az eredményei is hasonló képet mutattak. Bár a táblázat szövege félreérthetően fogalmaz, azt összegzés egyértelmű: „Reméljük, a Nagy Szexteszt eredményével újabb szöget verünk az anorexiás korszak koporsójába: felmérésünk szerint a férfiaknak mindössze 17%-a kedveli a vékony nőket az ágyban, 64%-uk a normál alkatú nőkkel feküdne le, és talán meglepő, hogy még a „teltkarcsú”-ra is többen szavaztak, mint a vékonyakra (19%).”

A világtörténelem során most lett először ilyen népszerű a soványság (Sissi hercegnőt még nem követték tömegek). Én ennek a következő főbb okait látom:

– Véget ért a patriarchális időszak, és egy férfi erősebbnek érezheti magát egy törékeny „gyermeklány” mellett (tizenévesek a modellek, majdnemhogy pedofíliakultusz van!), mint egy erős, érett nő mellett.

– Túl sokan vagyunk a bolygón, egyre nagyobb nehézséget okoz az, hogy mindenki jóllakjon (ami nem is történik meg). A soványság idealizálása valahol azt is üzeni, hogy fogyjunk el/le.

– A divatot gyakorta homoszexuális férfiak diktálják, egy sovány kislány pedig inkább (kis)fiús (vagy nemtelen), mint nőies.

– Hatalmas pénz van a nők  (egyáltalán az emberek) manipulálhatóságában.
 
De mint látjuk, mindez a mozi, ami kifele megy, a valóság pedig azt mutatja, hogy igenis, bejön a fiúknak a hús varázsa. Nem a kövér, de még csak nem is a súlyfelesleggel rendelkező (áprilisig 10 kilóval leszek kevesebb!) , hanem a normális, egészséges női test.

Annak a nőnek, aki állandóan megvonja magától a falatot, nemcsak a teste fog kiszikkadni, de a bőre és a szeme fénye sem lesz egy idő után csillogó. Feszült lesz, ingerült, és monotematikusan a kalóriákra koncentrál, mint egy kényszeres.
Mikor hisszük el már végre, hogy hosszú távon MINDENBEN az arany közép a jó?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top