Aktuális

11 dolog, amire hiába vágyakozunk

Vannak dolgok, melyekről csak a legnagyobb titokban merünk álmodozni. Általában nem jönnek be, de még így is élvezetes elfoglaltság.

Hogy kontrollálhassuk az időt
De legalábbis utazhassunk benne. Nem fair, hogy a Queent nem tudjuk már megnézni, és az sem, hogy ha elérhető közelbe kerülne, akkor sem jöhetnénk össze mondjuk Justin Bieberrel, mert az anyja lehetnénk.

11 dolog, amire hiába vágyakozunkCsíkmentes padló
Apró dolgok, melyek a tökéletesség hajszolásában mindig csúnyán belenyomják az arcunkat a homokos vödörbe: hiába strapáljuk magunkat, hogy csak egyetlenegyszer legyen hibátlan a szemnek az a nyomorult parketta, miután végeztünk az éves nagytakarítással, hát akkor sem valósul meg.

Tudjuk, hogyan működik a világ
Ahogy felnövünk és megöregszünk, a világnézetünk jó esetben némiképp változik. Van, akinek csak itt-ott módosul egy kicsit, van, aki meg elmegy Indiába meditálni évekre. Mindhiába: nagyon keveseknek adatik meg közülünk, hogy teljesen biztosak legyenek a dolgukban, és persze még mindig lehet, hogy tévednek.

11 dolog, amire hiába vágyakozunkVilág körüli út – zökkenőmentesen
Azaz a repülő szőnyeg feltalálása. Igaz, hogy a négyes–hatos villamost is nagyszerűen helyettesítené, de ennél azért többről álmodunk. Ha a légi közlekedés nem lenne félelmetes és egyben végtelenül macerás, drága és időigényes, már az egész világot bejártuk volna.

Romantikus szerelmeskedés
Mindig azt hisszük, hogy majd az lesz életünk legromantikusabb szerelmeskedése, amikor napokig készítjük elő a hálót mindenféle fengsujos trükkökkel és gyertyákkal, és tetőtől talpig halszálkába és csipkébe tekerjük magunkat. Aztán utólag mindig kiderül, hogy a legromantikusabbon valószínűleg már túl vagyunk.

Összehozni a barátokat
Milyen szép is lenne, ha azok, akiket mi szeretünk, egymást is szeretnék. Rendületlenül próbáljuk összehozni azt a néhány kedves barátunkat egymással, de ha kisebb sikereket el is érünk, csatát nem nyerhetünk: nem lehet őket kényszeríteni, hogy egymást is szeressék, ha mi vagyunk az egyetlen közös pont.

11 dolog, amire hiába vágyakozunkA tökéletes ruha
Mindannyian ismerjük: nagy esemény, előzetes shopping. Elképzelés van, úgy tűnik, hogy ruha is, de aztán kiderül: púpos a cipzár, túl hosszú a pánt, a mellvarrásnak két centivel feljebb kéne lennie. Marad a kompromisszum, vagy az indulás előtti kétségbeesett átöltözés. Miért nem létezik az a ruha, ami úgy passzol, mint Hamupipőke lábára a cipő? Mert az egy mese?

A kedvenc zenénk ne változzon meg
Hát nem volt tökéletes a Wonderful Life Blacktől a nyolcvanas években, most pedig, ha meghalljuk valahol, bárhogy is keressük, nem találjuk sem a gyökerét, sem a szellőjét, de talán még a magyarázatát sem annak, hogy miért örültünk neki annyira annak idején.

Egyszer csak minden legyen tökéletes
Egyes nagyobb eseményekre napokig készülünk: dekorálunk, takarítunk, szépítkezünk, szervezkedünk és naivul hisszük, hogy „majd most”; most minden egyszerre összejön és tökéletes lesz a program. Aztán persze vagy a legfontosabb vendég nem jön el, vagy a kaja ég oda, vagy egyszerűen csak felfúvódunk és nem tudjuk belepréselni magunkat a szűk ruhába.

11 dolog, amire hiába vágyakozunkÉrezzük magunkat biztonságban, de ne unatkozzunk közben
A gyerekkor dilemmája sajnos nem múlik el, ahogy felnövünk, pedig mennyire reménykedtünk benne, hogy ha felnőttek leszünk, akkor majd mindig azt fogjuk csinálni, amihez kedvünk van, és semmitől sem fogunk félni!

A legjobb pillanatok ismétlődhessenek meg
Volt az a perc, amikor egy adott pillanatban egy adott helyen minden kerek volt, és észre is vettük, hogy hoppá, itt mi most úgy vagyunk boldogok, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Aztán egy perc múlva már el is múlt, és már csak annyira módosult formában térhet vissza, hogy nem fogunk ráismerni, amíg megint el nem múlik éppen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top