Aktuális

Gyűjts lakásra, az állam is megsegít!

Tudtad, hogy akár évi hetvenkétezerrel is támogathat az Államkincstár, ha új lakásra vagy a régi otthonod felújítására spórolsz?

Gyűjts lakásra, az állam is megsegít!A recept pofonegyszerű, mindössze arra van szükség, hogy a havi fizetésedből rendszeresen félre tudj tenni valamennyit. Ha ez menni fog, akkor nincs más teendőd, mint besétálni valamelyik lakás-takarékpénztárba, és jelezni, hogy szerződést akarsz kötni; a többi már megy magától. Az állam ugyanis közvetlen támogatással segíti a lakás-takarékpénztári előtakarékoskodókat.

„Az állami támogatást a lakás-takarékpénztár igényli meg a Magyar Államkincstártól, és írja jóvá a lakás-előtakarékoskodók betétszámláján. Ennek mértéke a befizetett összeg 30 százaléka, de maximum évi 72 ezer forint. Az állami támogatás 10 éven keresztül vehető igénybe ugyanazon szerződés után, és minimum 4 évi előtakarékossági idő után használható fel  az összegyűjtött vagyon, kizárólag lakáscélra” – tudtuk meg az OTP Lakás-takarékpénztárnál. Az pedig külön jó hír a lakásra vágyóknak, hogy a megtakarítás igen biztonságos, hiszen az állami támogatás és a kamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változtatható.

Kiemelkedően magas hozam

Túl szép, hogy igaz legyen? Akkor mit szólsz ahhoz, hogy az OTP Lakás-takarékpénztár számításai szerint a befizetett összegtől függően a megtakarítás éves hozama (állami támogatással) a 14,28 százalékot is elérheti, ráadásul a hozam kamatadómentes. Nem semmi, ugye? Akinek pedig ez után is volnának kételyei, annak még egy lényeges infó: akár több családtag nevére is nyitható számla, így a támogatás megtöbbszörözhető.

Ja, és amit eddig nem hangsúlyoztunk eléggé: a lakás-takarékpénztárban összegyűjtött pénzed nemcsak új otthon vásárlására fordíthatod, de egy sor más, lakáscélú kiadást is finanszírozhatsz az így felhalmozott összegből. Legyen az akár lakásfelújítás vagy bővítés, közművek és kommunális létesítmények kialakítása, mint például út, kerítés, járda építése, vagy áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna bevezetése, központi fűtés, telefon, kábeltelevízió, internet bevezetése.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a lakás-takarékpénztár a takarékoskodási időszakot követően – de minimum négy év múltán – kedvező kamatozású forinthitellel is kiegészíthető az összegyűjtött pénz, amennyiben a teljes összeget a már említett lakáscélú beruházásokra fordítják.

Száz szónak is egy a vége: megéri lakás-takarékpénztári számlát nyitni, mert csak nyerhetsz az ügyön!

További cikkek a témában:
www.mindennapipenzugyeink.hu
www.facebook.com/mindennapipenzugyeink
Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top