nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
80 évesen is dolgozik a világ legidősebb szupermodellje

80 évesen is dolgozik a világ legidősebb szupermodellje

Carmen Dell'Orefice néhány éve a teljes vagyonát elveszítette a tőzsdén, így a megélhetésért a mai napig vállal modellmunkákat.
NLCafé
f Ajánlom
Carmen Dell'Orefice
Carmen Dell’Orefice

Az anyai ágon magyar származású veterán modell 1946-ban, 15 évesen kezdte karrierjét, egyszer még Salvador Dalínak is modellt ült. Idén a Rolex egyik reklámkampányának arca volt, valamint Alberta Ferretti és Adrienne Vittadini bemutatóin vonult a kifutón.

2008-ban a hírhedt Bernie Madoff-féle kötvénycsalási ügyben – melyet a történelem legnagyobb pénzügyi csalásaként emlegetnek – elveszítette szinte a teljes vagyonát, ezért kénytelen volt újra munkába állni.

Szerencsés csontszerkezet, önfegyelem és szilikon – saját bevallása szerint ezeknek köszönheti korát meghazudtoló külsejét. Életfilozófiája, hogy mindent, amit vállal, azt méltósággal tudja végigcsinálni. Bár sokan feministának tartják, ő maga ezt visszautasítja: „Soha, semmiféle mozgalomban nem akartam részt venni. Egy bizonyos életkor után ráadásul jobb, ha magadon tartod a melltartódat, mert nincs visszataszítóbb a lógó melleknél” – viccelődött egy interjúban.

A London College of Fashion idén ősszel életmű-kiállítással tiszteleg Carmen Dell’Orefice több mint hat évtizedes munkássága előtt.

Megosztás Facebookon