Aktuális

A legkreatívabb magyar nők

Az, hogy sikeresek vagyunk egy pályán, nem jelenti azt, hogy másban ne lehetnénk azok. És azt sem, hogy ki kéne hagynunk egy esélyt, pláne, ha van egy jó ötletünk!
Mautner Zsófia
Mautner Zsófia

A magyarok híresek kreativitásukról – és bár ha feltalálókra gondolunk, először valószínűleg férfiak jutnak eszünkbe, a nők is igen kreatívak. Vannak néhányan, akik nem féltek váltani; mindannyian szenvedélyükre tértek át.

Mautner Zsófia gasztrobloggerként vált széles körben ismertté, noha egykor brüsszeli munkája mellett szabadidejében, kedvtelésből kezdte el írni a Chili és Vanília gasztroblogot. A sorozat annyira sikeres lett, hogy Zsófia ma már kizárólag az étkezési kultúrának él: gasztronómiai újságot és honlapot szerkeszt, tanít és előad.

Budapesten néhány éve fogalom a Sugar!, az első dizájncukrászda, amely alig hasonlít az ebben a műfajban megszokott intézményekre. A beltér a rajzfilmek világát idézi, a mignonok, torták, sütemények és cukorkák inkább műalkotásra mint édességre hasonlítanak. Az évekig stylistként dolgozó Horváth Eszter ötletgazda annak köszönheti sikereit cukrászként, hogy mert új színvilágot, látványt és dizájnt gondolni a hagyományos magyar tortáknak.

A kézművesek és a kézműves tárgyakat szeretők jól ismerik a Meska.hu-t. Az online információcserélő portált Porst Réka társával közösen, baráti segítséggel alapította meg. A portálon ma naponta több százan adnak-vesznek, Réka számára pedig kereseti forrássá vált az, amit korábban csak hobbiból űzött. 

  
Bódis Boglárkának szép karrierje volt már a nemzetközi kapcsolatok területén, ám nem félt feladni korábbi életét valami olyasmiért, ami talán még jobban érdekelte: a divattervezésért. A dolog bejött: Boglárka neve ma már új tevékenységéről ismert.

A tökéletes B-terv: így változtass az életeden!
 

  

Antal Zsuzsanna jó érzékkel tapintott rá, mi az, amire volna kereslet, milyen innovációval lenne érdemes előállni. Így jött az ötlet: Zsuzsa a balatoni szállodapiacon tudott újat mutatni a vízimalomból lett kicsi, de hangulatos Villa Fioréval.

   
A legtöbb pályamódosító nem elégedett meg azzal, hogy szereti csinálni újonnan választott szakmáját, tudták, meg kell tanulni az alapfogásokat. Vannak, akik akár messze földre is elutaztak a tudásért. Csiszár Katalin francia, olasz és amerikai mestereknél tanulta a csokoládékészítést, Ivánka Katalin pedig Kanadában ismerte meg a beton új felhasználási lehetőségeit.

A tapasztalatok szerint nemcsak országhatárok, de korhatárok sem léteznek: váltani lehet harmincévesen (Bódis Boglárka), negyvenévesen (Massányi Kinga) és ötvenévesen (Torma Mária) is. Elég egy jó ötlet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top