nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Először kapott arab nő Nobel-díjat

Először kapott arab nő Nobel-díjat

Hárman kapták a Nobel-békedíjat megosztva. A libériai elnök és egy libériai nőjogi aktivista mellett a 32 éves Tawakkul Karman jemeni újságíró az első arab nő, aki részesült a kitüntetésben.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Először kapott arab nő Nobel-díjatAz elmaradott, konzervatív arab országban igen ritka, hogy egy nő bekerüljön a politika első vonalába. Az ellenzéki Karman évek óta küzd a Jemenben 33 éve hatalmon lévő Ali Abdalláh Száleh elnök rendszere ellen.

A háromgyermekes anya volt az egyik vezetője azoknak a januári diáktüntetéseknek, amelyek megadták a kezdő lökést a Száleh elleni népfelkelésnek, de a nők jogaiért és a véleménynyilvánítás szabadságáért küzdött már jóval azelőtt, hogy Tunéziából kiindulva végigsöpörtek az észak-afrikai országokon az „arab tavasz” néven emlegetett népfelkelések.  
 

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon