Aktuális

Cápatámadással kampányolnak a húsevés ellen

A PETA állatvédő szervezettől megszokhattuk, hogy nem riadnak vissza a merész eszközöktől. Ezúttal azonban egy kissé messzire merészkedtek.
A sokkoló hirdetés
Forrás: Peta.org

A vegán, vagyis az állati eredetű anyagokat nem csupán az étrendből, hanem az élet minden területéről mellőző életmódot hirdető kampány plakátján egy cápa látható, szájában egy véres emberi lábbal.

A drámai hatás fokozása érdekében a plakátokat a floridai partokon helyezték ki néhány nappal azután, hogy ott egy cápa megtámadott egy 21 éves fürdőzőt, C. J. Wickerhsamet. Az áldozat ugyan túlélte a támadást, és jó eséllyel teljesen felépül, az édesanyja azonban felháborodott, miután szembesült azzal, hogy az állatvédő szervezet a fiával történt szörnyűséget használja fel mondanivalójának nyomatékosítására. Az anya szerint a kampány ízléstelen és bántó, hiszen lényegében az áldozatot hibáztatja a történtekért.

Ashley Byrne, a PETA szóvivője viszont azzal érvelt, hogy a kampánnyal azt szeretnék kifejezni, hogy a tengerek legveszélyesebb gyilkosa nem a cápa, hanem az ember. „Örülünk, hogy Wickerhsam úr teljesen fel fog épülni, és reméljük, hogy ezután a tapasztalat után megérti, hogy milyen rettegést és fájdalmat élnek át a vízi állatok, amikor kifogják és agyonszúrják őket, vagy megvárják, míg megfulladnak” – fogalmazott Byrne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top