Aktuális

Melegedés lesz, kánikula nem

A tikkasztó meleg egész héten nem tér vissza. De azért annyira emelkednek a napi hőmérsékletek, hogy legalább kicsit úgy tűnjön, nyár van.

A következő napokban némileg melegszik az idő, de továbbra sem várható országszerte zavartalan napsütés. Augusztus első harmadában biztosan nem lesz kánikula – mondta el hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa, Vadász Vilmos.

Jelenleg egy nedves és hideg légtömeg vonul át az ország felett, emiatt még többfelé lehet számítani esőre. Az ország nagy részén 21 Celsius-fokig melegszik fel az idő, a naposabb déli területeken 23 fok lehet.

Melegedés lesz, kánikula nemKedden az ország nagy részén több lesz a napsütés, de továbbra sem zavartalan. A Duna-Tisza közén, elsősorban annak déli részén néhol felhőszakadás is előfordulhat, jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Viharos széllökésekre esetleg a zivatarok térségében lehet számítani, de az esti órákra mérséklődik a légmozgás, és valószínűleg már az ország nagy részén derült lesz az ég. A hőmérséklet csúcsértéke kedden már megközelítheti az ilyenkor átlagosnak számító 25 Celsius-fokot – mondta a meteorológus.

Szerdán alapvetően napos idő várható, kialakulhatnak kisebb záporok, de már nem az lesz a jellemző. A hőmérséklet maximuma 25–30 fok között alakul.

A hét második felében viszont ismét változékonyra fordul az idő, csütörtökön nyugaton több helyen alakulhatnak ki záporok. Ezeken a területeken maximum 23, a keleti területeken 27-28 fokra lehet készülni.
    
Az OMSZ munkatársa szerint a meteorológiai szolgálat tíznapos előrejelzése alapján augusztus első harmadában kánikula biztosan nem lesz, de azért a hőmérséklet csúcsértéke várhatóan többször is megközelíti majd az ilyenkor szokásos átlagos értéket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top