Aktuális

Civil szervezeteket támogat a megújuló Startlap – szavazás!

Összesen 3 millió forinttal támogatja három civil szervezet megújulási projektjét Magyarország legnépszerűbb internetes nyitóoldala. Az interneten voksolhatunk arra, hogy kik kapják a támogatást.

Civil szervezeteket támogat a megújuló Startlap - szavazás!Magyarország legnépszerűbb nyitóoldala, a Startlap pályázatot írt ki azoknak a civil szervezeteknek a számára, melyek szeretnék jobbá tenni környezetüket, tartalmasabbá, szebbé tenni mások életét, és pénzre van szükségük a megújuláshoz.

A pályázati szakasz óriási sikerrel zárult: közel 300 civil szervezet jelentkezett a felhívásra három kategóriában, oktatási, közösségi és környezetvédelmi területről.

„Rendkívül nehéz helyzetben lennénk, ha ebből a rengeteg értékes pályázatból kizárólag nekünk kellene döntenünk – mondta a zsűri egyik tagja, Nagy Gergely, a Startlap lapigazgatója. – Szerencsénkre az olvasók segítségünkre lesznek: ők választhatják ki kategóriánként azt az 5-5 pályázatot, amelyről nekünk döntenünk kell. Ez nagy szó: most végre azok szólhatnak bele a pályázat sorsába, akik egy-egy megálmodott projekt majdani élvezői lesznek.”

A Startlap Magyarország legnépszerűbb nyitóoldala, napi átlagosan több mint félmillió egyedi felhasználóval. A site népszerűségét, ismertségét és kedveltségét mutatja, hogy 2004 és 2009 között minden évben elnyerte a Superbrands díjat.

„Érdekes volt látni, hogy nagy nevek, vagyis ismert civil és nonprofit szervezetek ugyanúgy pályáztak, mint kis, helyi egyesületek – tette hozzá Domokos Szilárd, a Sanoma Media Budapest Zrt. marketing- és pr-igazgatója. – A legszínesebb és a legnépszerűbb a közösség kategória volt. Nagy öröm számunkra, hogy mindhárom kategóriában nagyon sok pályázat a családok és gyerekek segítését tűzte ki célul, de a kistelepülések életminőségének javítása is sok helyen van a középpontban.”

A zsűriben a Startlapot képviselő szakembereken kívül Fernbach Katalin, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd Koordinációs Főosztályának civil referense, valamint Vajda Márta, a CivilKomP nonprofit kommunikációs tanácsadója foglal még helyet.

A három kategórianyertes megújulási projektjére egy-egy millió forintot költhet, amelyet az ősszel komoly átalakuláson áteső Startlaptól vehet át.

A közönségszavazás 2011. augusztus 7-ig tart a www.megujulas.startlap.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top