Aktuális

Hétfőig biztosan marad a hőségriadó

Az elmúlt hetekben tapasztaltakkal ellentétben ezen a hétvégén nem hűl le a levegő, hanem igazi kánikula lesz. Péntek reggel 8 órától a legmagasabb fokozatú hőségriasztás van érvényben.

Hétfőig tart a hőségriadóA következő négy napon a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25-27 Celsius-fokot. A péntektől kiadott riasztás hétfő éjfélig érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lesz a legnagyobb hőség, de szombaton az Észak-Alföldön és Közép-Magyarországon is 27 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

A tisztiorvosi szolgálat értesítette az egészségügyi szolgáltatókat, a szaktárcát, a katasztrófavédelmet és a mentőszolgálatot, mivel az ilyen kánikulai napokon jelentősen nő a rosszullétek és a halálozások száma. A Nemzetgazdasági Minisztériummal is egyeztettek, miután elképzelhető, hogy a kamionstop időszakos feloldására is szükség lesz.

Aki meg akarja előzni bajt, 11 és 15 óra között lehetőleg semmiképp ne tartózkodjon tűző napon, különösen mivel az előrejelzések szerint az UV-B sugárzás szintje is meghaladja a riasztási küszöbértéket.

Tippek hőség idejére >> 

Így óvd a legkisebbeket a forróságban >>

Éld túl a kánikulát az irodában! >>

Erre figyelj, ha a forróságban autót vezetsz >>

A hőségben is lehetsz szép >> 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top