Aktuális

Járni tanítják a fejbe lőtt képviselőnőt

Beszélni és járni tanul az a képviselőnő, akire egy merénylő támadt pár hónappal ezelőtt. Még nem tudják, meggyógyul-e valaha annyira, hogy folytatni tudja munkáját.

Hazaengedték a kórházból a képviselőnőt, akit januárban fejbe lőtt egy merénylő. Gabrielle Giffords csodával határos módon életben maradt, de a golyó megsértette az agyát.

A houstoni kórház rehabilitációs részlegének vezetője szerint a 41 éves képviselőnő állapota folyamatosan javult, ezért mehet haza. Ezentúl ambuláns kezelésre kell járnia naponta, járni és beszélni is újra megtanítják.

Gabrielle Giffords
Gabrielle Giffords
Jarred Lee Loughner
Jarred Lee Loughner, a lövöldöző

A Gabrielle Giffords elleni merénylet január 8-án történt az Arizona állambeli Tucsonban. A 22 éves Jarred Lee Loughner lövöldözni kezdett, hat embert megölt, tizenhármat pedig megsebesített. A merénylőt májusban beszámíthatatlannak nyilvánították, de a börtönpszichiáterek megpróbálják stabilizálni a lelki egyensúlyát annyira, hogy bíróság elé lehessen állítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top