Aktuális

Meghalt az édesanya, akiben törlőkendőt felejtettek

Meghalt az az édesanya, akiben évekkel ezelőtt császármetszéskor egy törlőkendőt felejtettek az orvosok. Fia, Patrik egész életét arra tette fel, hogy segítse az édesanyját.

Meghalt az édesanya akiben törlőkendőt felejtettekEgy ártalmatlan torokgyulladásban halt meg a kismama

A tizennyolc esztendős Vida Patrikot nagyon várta az édesanyja. Boldogan, reményekkel telve. Az édesanya nem sejthette, hogy élete legszebb napja, amikor a fia megszületett, egyben halálos ítélete is lett. Az orvosok ugyanis figyelmetlenségből az asszony hasában felejtettek a császármetszéskor egy törlőkendőt, ami később rákos burjánzást indított el szervezetében. Az asszony évekig küzdött a betegség ellen, fia pedig úgy érezte, mindenről le kell mondania, csak hogy az édesanyját ápolni tudja. Ám az asszony szervezete a napokban feladta a küzdelmet. 

Patrik és édesanyja
Patrik és édesanyja

– El tudtam tőle búcsúzni a halála előtt egy héttel, amikor még a tudatánál volt – mondja Patrik, aki az utolsó hét évben, amikor Klára hasában megjelentek a rákos daganatok, mindvégig ápolta édesanyját. Az utolsó három évben már napi 24 órában látta el anyukáját, így szórakozásra és tanulásra sem maradt ideje. Egyedüli kapcsolata a külvilággal az internet maradt.
  –Nem is nagyon volt más választásom, ugyanis anyu nem akart kórházba, főleg elfekvőbe kerülni – tette hozzá a céltudatos fiatalember, aki bízik benne, hogy a hétmilliós jelzáloggal terhelt házukból nem kerül egyik napról a másikra utcára, ezért minden követ meg is mozgat. Úgy tervezi, hamarosan munkába áll.
– Sofőrként szeretnék dolgozni, aztán majd levelezőn vagy estin befejezem a gimnáziumot – mondja elszántan Patrik, aki teljesíteni szeretné édesanyja utolsó kívánságát.
– Itthon akart nyugodni, így a kisszobában egy szentélyt fogok berendezni – érzékenyül el a fiatalember, aki szeretné végre elkezdeni, ahogy ő mondja, az életét.
– Természetesen amiben tudunk, segítünk a fiatalembernek, hamarosan leülünk vele, és megbeszéljük, mire van szüksége – mondja Molnár Zsolt, Szigetmonostor-Horány polgármestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top