Aktuális

Takarításra fogják a hajléktalanokat

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 50 hajléktalan embernek ad bejelentett munkalehetőséget. Sőt az érettségivel rendelkező munkavállalóknak még továbblépési lehetőséget is kínálnak.
Takarításra fogták a hajléktalanokat
Stílusikon lett a hajléktalan férfi

A két ütemben felvett munkavállalók május 3-án és június 1-jén kezdték, illetve kezdik meg munkájukat. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan jelentkezett az állásokra. A jelentkezőket a FKF Zrt. és a BMSZKI vezetői tájékoztatták a munkavégzésről, a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokról és a felvétel feltételeiről.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az első ütemben hét nő és 21 férfi kezdte meg az aluljárók takarítását a hónap elején. A BMSZKI elmondása alapján mindannyian örültek a lehetőségnek, és nem érezték „alantasnak” vagy szégyellni valónak ezt a tevékenységet, annak ellenére, hogy középfokú végzettségük vagy szakmunkás bizonyítványuk van. Jó hír, hogy a jövőben az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni az FKF Zrt. A BMSZKI hangsúlyozta: a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő után pedig egyéb cafeteria-juttatásokkal támogatja a munkavállalókat a FKF Zrt. A BMSZKI a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is tárgyal a hajléktalanok foglalkoztatásának segítéséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top