Aktuális

Az évtized legnézettebb tévéadása lehet Kate és Vilmos esküvője

A TNS felmérése szerint Nagy-Britanniában az évtized legnézettebb televíziós eseménye lehet Vilmos herceg és menyasszonyának házasságkötése, igaz, meglehet, kevesebben fogják nézni, mint ahányan Vilmos szüleit látták egybekelni.
Az évtized legnézettebb tévéadása lehet a királyi esküvőMár a sütik is puccban várják az esküvőt Londonban

Esznek, isznak, nem dolgoznak
A TNS Omnibus kutatása szerint közel minden második brit állampolgár tervezi megnézni Vilmos herceg és Catherine Middleton házasságkötésének televíziós közvetítését. A kutatók becslése szerint a szigetországban 26,2 millió néző fogja követni az adást, amellyel a királyi esküvő lehet az évtized legnézettebb televíziós műsora.
Az évtized legnézettebb tévéadásaA jelenlegi rekordot, egy 2001-es BBC műsort 21,3 millióan látták. A nagy érdeklődés ellenére is mégis valószínű, hogy a ceremónia kevesebb nézőt fog vonzani, mint ahányan Vilmos szüleit látták házasságot kötni. Károly herceg és Diana hercegnő esküvőjének televíziós közvetítését 1981-ben 28,4 millióan nézték.

A királyi esküvő nemcsak a televíziócsatornák számára jár jelentős hozadékkal, de éreztetni fogja hatását a kiskereskedelemben és a munkaerőpiacon is. A TNS becslése szerint a britek 195 millió fontot költenek majd a közvetítés alatt elfogyasztott rágcsálnivalókra és italokra, míg 7,7 millió munkavállaló fog teljes hétnyi szabadságot kivenni az esküvő idején.

Nem csak a briteknek érdekes
A TNS a kutatás során nemcsak a brit, de amerikai, német, holland, francia állampolgárokat is megkérdezett. A válaszok szerint a németek és az amerikaiak szintén kíváncsiak: előbbiek 42, utóbbiak 44 százaléka tervezi megnézni a szertartás közvetítését. Ezzel szemben a franciák és hollandok mintegy háromnegyede nyilatkozott úgy, nem kíváncsiak arra, ahogy a leendő brit király megnősül.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top