Aktuális

Holttesteket találtak a két éve lezuhant Air France gép roncsaiban

Holttesteket találtak az Air France légitársaság csaknem két éve lezuhant gépének maradványaiban. A 2009 júniusában eltűnt gépen magyar utasok is életüket vesztették.
Holttesteket találtak a két éve az Atlanti-óceán felett lezuhant Air France gép roncsai közöttA katasztrófa felrázhatja Japánt

Újabb darabját találták meg annak az Airbus gépnek, amely 2009-én június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartott és 228 utassal a fedélzetén lezuhant. A roncsok között a kutatók holttesteket is találtak – írja a CNN. A testeket a roncsokból a felszínre hozzák majd, utána pedig megkezdődik az azonosítás. Nathalie Kosciusko-Morizet környezetvédelmi és ökológiai miniszter sajtótájékoztatón elmondta: az egyik rész, amelyet most megtaláltak, a gép kabinja.

 

Az eddigi vizsgálatok alapján azt még mindig nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát, a gép fekete doboza  eddig még nem került elő. Korábban csak kisebb, a víz felszínén úszó darabok kerültek elő a gépből, most azonban úgy tűnik, hogy megtalálták a roncs helyét.

 
 

Még 2009-ben a tragédiát vizsgáló francia szervezet, a BEA egyik illetékese úgy nyilatkozott: a gép egy darabban, szinte sértetlenül, a hasával csapódott a vízfelületre. Akkor azt is hozzátette: a gépben az oxigénmaszkok nem aktiválódtak, ami azt jelenti, hogy nem csökkent olyan szinten a kabinnyomás, hogy azok automatikusan kiessenek a helyükről, és az utasok használni tudják őket. 

A kutatásnak a múlt hónapban új lendületet adott, hogy egy francia vizsgálóbíró emberölés miatt nyújtott be vádemelési javaslatot az Air France és a gépet gyártó Airbus cég ellen. Szakértők szerint ugyanis csak a repülési adatok és a fekete dobozok hangfelvételei adhatnak választ arra, ki vagy mi okozta a balesetet. Az Air France és az Airbus mintegy 12,5 millió dollárt költ az újabb keresésre. A három előző kutatóakció körülbelül 28 millió dollárba került. A mostani után terveznek még egy újabb, ötödik küldetést is.

A szerencsétlenül járt gépen két magyar felnőtt és két magyar gyermek utazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top