Aktuális

5+1 régi kiegészítő modern cuccokhoz

Imádod az okostelefonodat és a laptopodat, de nosztalgiával gondolsz vissza a kazettás magnóra vagy a tárcsás telefonra? Íme pár kiegészítő, amivel felidézheted a régi időket a modern kütyüiden.
A klasszikus magnókazetta nagyon jól kifejezi a nyolcvanas-kilencvenes évek iránti rajongást, alkalmazzák is a dizájnt sokfelé. Például létezik olyan, gumiból készült, az iPhone 4 hátára ráhúzható borítás, ami egyszerre védi a telefont, és régies külsőt is kölcsönöz neki.
Forrás: Etsy, mamastudio
Forrás: Etsy, mamastudio

Ennek az ötletnek a továbbfejlesztett változata, amikor egy kazettatokba kerül a mobil, ezt még asztali tartónak is lehet használni. A képen látható darab az iPhone 3G-hez készült, és mielőtt kipróbálnád, szólunk, hogy egy sima mezei kazettatokba nem fér bele ez a telefon. (Tudjuk, mi kipróbáltuk.)

 Forrás: thumbsUp!
Forrás: thumbsUp!

Teljesen logikus ötlet, hogy az MP3 lejátszóhoz is készüljön kazetta formájú tok. Mi más utalhatna jobban arra, hogy mi már akkor is a legmenőbb zenéket hallgattuk, amikor mindenki más még a csattogós pillangót tologatta a homokozóban? Egy dizájnercsapat készített is néhány ilyen tartót a negyedik generációs iPod nanóhoz. A limitált készlet készlet azóta sajna elfogyott, és nem is fognak belőle újat gyártani. Ez részben érthető is, hiszen már az MP3 lejátszót sem gyártják, frissebb modellek váltották fel. Tehát aki ilyen tokra vágyik, annak maradnak az aukciós oldalak vagy a házi barkácsműhely. Alapanyag biztosan van hozzá minden háztartásban dögivel.

Forrás: Contexture Design
Forrás: Contexture Design

Ha pedig már a zenénél tartunk, mindenképpen meg kell emlékezni az óriási boombox magnókról, illetve a mai modern megfelelőjéről. Aki manapság akarja két hangszóróból üvölttetni a zenét az utcán, annak nem kell órási izmokat, hatalmas magnót, na meg persze egy tonnányi elemet beszereznie. Bőven elég, ha csak a vállára kanyarítja hangszórókkal felszerelt boombox táskáját, aminek a belsejébe MP3 csatlakozót rejtettek. Így szinte bármilyen zenelejátszóról lehet döngetni a muzsikát, és rengeteg helyünk is van, ahova pakolni lehet.

Forrás: Hard Rock Shop
Forrás: Hard Rock Shop

Ha a telefonoddal szeretnél múltat idézni, és egyben feltűnést kelteni, akkor beszerezhetsz egy klasszikus telefonkagylóra hajazó “headsetet”. Ez az eszköz 2,5 mm-es jack dugóval csatlakozik a mobilhoz, és adnak hozzá egy 3,5 mm-es jack átalakítót is arra az esetre, ha nem lenne ilyen nyílás a telefonon. A többféle vidám, feltűnő színben kapható kiegészítőről azt ígérik, hogy 96 százalékkal csökkenti a mobilos sugárzást.

Forrás: YUBZ
Forrás: YUBZ

Utolsónak egy kakukktojást választottunk, az USB walkman ugyanis egy régi dologhoz készült modern kütyü: magnókazettákat lehet vele digitalizálni. Klasszikus walkmanként is lehet használni, mert van rajta egy mini-jack dugó a fülhallgatónak, de a fő funkciója inkább az, hogy az USB csatlakozóval rádugjuk a számítógépre, és átalakítsuk MP3 formátumba a régi kedvenceinket.

Forrás: C-sale
Forrás: C-sale

Létezik hasonló kütyü videókazetták digitalizálására is, de ilyesmit már egyre kevesebb helyen lehet kapni, és ezt egyébként is célszerű inkább egy profi stúdióra bízni. Kifizetődőbb is ez a megoldás, hiszen a legtöbb háztartásban csupán néhány olyan, különféle családi videókat tartalmazó VHS van, amit mindenképpen érdemes lenne elektronikus formában is megőrizni az utókornak. Az összes többi videós anyagot (rongyosra nézett, tévéből felvett Dirty Dancing, Pretty Woman és társai) ciki lenne bevinni egy ilyen stúdióba, és különben is, már rég megvettük DVD-n.
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top