Aktuális

Képzelt hulla volt a győztes munkaerő szobájában

A héten talált gazdára a világ második legjobb állása. A munkaköri leírásban szerepel városnézés, Disneyland kipróbálása és tengerparton lebzselés, mindez fél éven át. A munka büszke tulajdonosát faggattuk.
Képzelt hulla volt a győztes munkaerő szobájában
 Kollégák A-tól Z-ig

Gyémánt Balázs, az új „munkaerő” már túl van a nehezén: a verseny során, ha kézzel-lábbal is, de sikerült meggyőznie egy idegen nyelven nem beszélő hotelrecepcióst, hogy cseréljék ki a szobáját, mert egy hulla van benne… de az is elképzelhető, hogy ez még csak a kezdet.

„Évekkel ezelőtt már kacérkodtam a gondolattal, hogy jelentkezzek egy hasonló játékra, amelyet a világ legjobb állásaként hirdettek meg, és amelynek a nyertese hónapokig Queensland környékéről tudósított. Így, amikor tudomásomra jutott, hogy pályázni lehet a világ második legjobb állására, gondolkodás nélkül jelentkeztem – mondja Balázs. – Az utazás egy fantasztikus dolog, de az igazi motiváció az volt számomra, hogy hasznosítani tudom mindazt, amit eddig tanultam, tapasztaltam. Több éve az idegenforgalom és média területén dolgozom, nagyon érdekel a közösségi média és a blogok ereje. Szeretek fotózni, tévéműsorokat készíteni és szabadon, kreatívan gondolkodni. Szeretném az utazásokat egyedi, saját szemszögből bemutatni a blog olvasóinak.

Gyémánt Balázs
Gyémánt Balázs
Forrás: facebook

Mennyire lesz ez szórakozás számodra és mennyire munka?
Azt hiszem, mindkettő lesz egyben. Izgalmas lesz új helyeket felfedezni és azokról beszámolni. Az elvárás nagy, így teljesítenem is kell majd: fotókat, videókat és izgalmas beszámolókat kell majd készíteni, de ez egyáltalán nem nyomaszt, inkább tele vagyok ötletekkel. Ez egy igazán különleges megbízás, hiszen a feladatokat remek helyszíneken végezhetem.

Annyi minden történik manapság a nagyvilágban. Természeti katasztrófák, terrortámadások…

Ez engem nem riaszt el az utazástól. Egyébként egyszer megtörtént már, hogy idegenvezetőként éppen egy terrortámadás idején dolgoztam Egyiptomban. Mindez azonban „hasznomra vált”, mert hirtelen én lettem a közszolgálati tévé tudósítója.

Gondolom, egyre több a rajongód… Vihetsz magaddal bárkit az utakra?
Elvileg mindegyik útra elkísér majd valaki. A www.alegjobballas.hu-n a regisztrált szavazók közül a döntőben például kisorsoltak egyet, aki az egyik útra elkísér. A fél év során több izgalmas nyereményjáték lesz, ezért érdemes követni az eseményeket a hivatalos weboldalon és a közösségi portálos oldalon is.
 

Gyémánt Balázs
Gyémánt Balázs
Forrás: facebook

Melyik utat várod a leginkább?
A legjobban az első utat várom, amely egy karibi hajókázás lesz. De lesz egy provance-i kirándulás is, ahol nagyon szeretném megnézni a parfümkészítés módját, a párizsi Disneylandben szeretnék Mickey egérrel pacsizni, Mauritiuson a dodó nyomába eredni, a Costa hajóúton bebarangolni a mediterrán térséget és ősszel majd egy igazán izgalmas helyszínen síelni. Szóval igazából mindegyik utat nagyon várom.  

Láttam a bemutatkozódban, hogy sokat utazol. Vannak kedvenc helyeid?

Egy városi nomád vagyok. Általában azokat a helyeket kedvelem és oda térek vissza többször, ahol a városi élet jól működik, sok a művész, a kávézó, a bár, jó a tömegközlekedés, modern épületek keverednek a régi házakkal és zöld területekkel. Imádom New Yorkot, Barcelonát, Tel Avivot, Buenos Airest és Isztambult.
A kedvenc helyek, ahol jártam, általában azok, amelyek inspirálnak. Inspirálnak arra, hogy fotókat készítsek és kalandozzak tovább és tovább, letérjek a megszokott útról. Amíg sok turista fél attól, hogy eltéved, én kifejezetten szeretek eltévedni, és csak menni, menni…

A döntőig két videó vezetett, egy bemutatkozó kisfilm és egy utazási élményről szóló videó:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top