Aktuális

Kirúgták, mert nyilvánosan jelezte, hogy fázik

6 fokban volt kénytelen dolgozni egy nő a munkatársaival egy szigetvári cipőgyárban, ezért elkeseredésében sms-t küldött egy élő rádióműsorba tegnap. Tettéért néhány órán belül kirúgták.

Kirúgták, mert nyilvánosan jelezte, hogy fázik
Kirúgtak, vagy mégsem?
Képünk csak illusztráció
Képünk csak illusztráció

A szerdán nyilvánosan panaszkodó hölgy a ma reggeli rádióadásban elmondta, hogy főnökei nem sokkal a telefonbeszélgetés után felháborodva közölték vele, hogy nem hosszabbítják meg munkaszerződését. Állítólag meg is fenyegették, hogy ellehetetlenítik a munkához jutását a környéken. A Class FM Morning Show-jának műsorvezetői és a hölgy telefonbeszélgetésére azonnal reagált a Baranya Megyei Munkaügyi Főfelügyelőség is, akik információkat kértek a munkáltatóról, hogy ellenőrizni tudják a körülményeket. A hivatalos eljárás folyamatban van. A munkavédelmi törvény szerint egyébként 12–14 Celsius-fokot kell biztosítani fizikai munka esetén.

Szigetvár polgármestere is nyilatkozott a rádióban, és támogatásáról biztosította a pórul járt hölgyet. Elmondta, hogy nemrég jártak a gyárban, és ő maga is tapasztalta, hogy nagyon hideg van. A munkáltató részéről egyelőre senki nem kívánt nyilatkozni. Egy, a rádióban megszólaló, munkaügyekben jártas ügyvéd azonban „egyértelműnek” minősítette az ügyet. A hölgy 60 000 forintot keresett havonta, férje munkanélküli, két gyermekük van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top