Aktuális

Hány házasságot mentett meg a gazdasági válság?

Bár nincsenek pontos adatok arra vonatkozóan, hány házasság bomlott fel a nemzetközi szinten jelentkező gazdasági visszaesés eredményeként, egy friss amerikai felmérés szerint számos, korábban nehézségekkel küzdő pár döntött a kapcsolat fenntartása mellett az elmúlt időszakban.
Hány házasságot mentett meg a gazdasági válság?Olvass tovább!
Esküvők házasság nélkül

Az 1996-ban indult brit kezdeményezés, a Házasság Hete alkalmából hozták nyilvánosságra friss kutatási adataikat a Virginiai Egyetem Nemzeti Házasság Projektjének kutatói. A hagyományosan a február 14-ei Valentin-napot megelőző hétre időzített kezdeményezés a válások visszaszorítására és a házasság intézményének erősítésére fókuszál.

A kutatás adatai szerint a recesszió számos házasságban okozott nehézségeket az Egyesült Államokban, ugyanakkor ennek ellenkező hatását is kiváltotta, és több elkötelezettséget megerősített. A megkérdezettek 29 százaléka mondta, hogy az elmúlt években jelentkező anyagi nehézségek komoly stresszfaktorként jelentkeztek kapcsolatában, míg ugyanennyien állították, hogy a nehézségek közös leküzdése éppenséggel megerősítette házasságát. A kutatás szerint a válság jelentkezése előtt még válást fontolgató párok 38 százaléka az együtt maradás, és így a közös helyzetkezelés mellett döntött.

A kutatás kitér arra is, hogy minden második, a kapcsolatuk erősödéséről beszámoló válaszadó minősítette boldognak az életét, ám az eredmények szerint nagyobb valószínűséggel beszéltek boldogságról azok, akiknek anyagi helyzetét nem vagy alig befolyásolta a válság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top