Aktuális

Sztárok és mémek

Szomorú Keanu, ugró Robert Pattinson, részeg Hoff... Összeszedtünk néhány internetes mémet, amiben hírességek rovására szórakozik a netező közönség. Vagy éppenséggel inkább velük nevetnek, és a tiszteletüket, szeretetüket fejezik ki?
Lassan odáig jutunk, hogy Keanu Reeves bármit csinálhat, mém lesz belőle. Az egész azzal indult, hogy a mit sem sejtő színész enyhén melankolikus állapotban leült egy padra egy parkban, és megevett egy szendvicset. Egy paparazzo készített róla néhány fotót, ami önálló életre kelt a neten. A Know Your Meme oldal szerint a képet tavaly június 3-án küldte be a Redditre egy tag egy vicces komment kíséretében. Erre hamarosan elkezdtek záporozni a különféle, netezők által készített montázsok, amik különféle oda nem illő környezetbe helyezték a szomorú színészt: a Fehér Háztól kezdve Forrest Gump padján át Homer Simpson kanapéjáig mindenhova.
 
Forrás: sadkeanu.tumblr.com
Forrás: sadkeanu.tumblr.com

Akadtak rajongók, akik úgy érezték, itt lenne az ideje egy kis jókedvet hozni Reeves életébe, ezért június 15-ére meghirdették a „Vidítsuk fel Keanut” napot. Arra buzdítottak mindenkit, hogy aznap küldjenek a színésznek kedves levelet, ajándékot, telefonüzenetet, vagy éppen adakozzanak a rák elleni küzdelem javára. (Keanu Reeves testvére leukémiában szenved.)

 
Azt nem tudni, felvidult-e a színész a kezdeményezésekről, mindenesetre nemrégiben azt nyilatkozta egy, a Guardiannak adott interjújában, hogy viccesnek találta a dolgot. Annak nem örült kifejezetten, hogy lefotózták a parkban szendvicsevés közben, de a végkifejlet szerinte is vicces volt.

Októberre már a vidám és az árnyékbokszoló Keanu lett a sláger. Az előbbinek alapjául szolgáló fotó egy film forgatásán készült, az utóbbi pedig egy paparazzónak „köszönhető”, aki tai-chi-zás közben kapta le a színészt.

 
Forrás: happykeanu.com
Forrás: happykeanu.com
 
A Twilight-filmek sztárját meglehetősen fura pillanatában örökítették meg, amint egy medencébe ugrott bele. Szinte adta magát, hogy a rajongók (vagy az utálók) rávessék magukat a Photoshopra, és más környezetbe illesszék az ugró Robert Pattinsont. 
 
Michael Cera is ugrott, méghozzá a Scott Pilgrim a világ ellen című film forgatásán. Ő tulajdonképpen a rendezőnek köszönheti a kétes népszerűséget, legalábbis Edgar Wright készítette róla a fotót, és töltötte fel a Flickr oldalára. Egy napon belül beindult a gépezet, és özönleni kezdtek a montázsok. A jelenség a Prancing Cera nevet kapta, amiből aztán a táncolós (dancing) poénok is szárnyra kaptak.
 
Az önfeledten sétáló Leonardo DiCaprióról az Eredet forgatásán készült a fotó, amivel a színész bejárta az egész világot, legalábbis a netezők és a Photoshop segítségével.
 
David Hasselhoffot a lánya videózta le, amint nem éppen józanul és nem éppen méltóságteljesen eszik. Taylor Ann így akarta rávenni apját, hogy hagyjon fel az ivással. A videó kiszivárgott a netre, és megért néhány paródiát – például egy hamburgerreklámot is, amit természetesen betiltottak.
 

Persze az internet koronázatlan királya Chuck Norris, és nemcsak azért, mert egy időben netszerte keringtek a „tények” hihetetlen képességeiről, hanem azért is, mert egy ideig a Google sem volt hajlandó őt megtalálni. Ha valaki azt írta be a keresőbe, hogy „find Chuck Norris”, és a „Jó napom van” gombra kattintott (ami a legelső találatra vitt), azt az üzenetet kapta, hogy a Google nem keresi meg Chuck Norrist. Ugyanis tudják, hogy nem te találod meg Chuck Norrist, hanem ő talál meg téged. Inkább fuss, mielőtt ő talál meg téged, vagy próbálj meg valaki mást keresni. 
 
Forrás: nochucknorris.com
Forrás: nochucknorris.com
 
A te kedvenced kimaradt? Oszd meg velünk kommentben!
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top