Aktuális

Angyallá változó férfiak

Hogy lesz a hajnalig tivornyázó férfiból szelíd, megbízható kezesbárány? S vajon miként lesz képes a magába zárkózó, antiszociális férfiember megnyílni? Egy friss kutatás szerint úgy, hogy megnősül. Az eredményeket Peller Mariann kommentálja.
Angyallá változó férfiakHázasság 16 éven aluliaknak? Karafiáth Orsolya különvéleménye

A hír: A házasság megszelídíti a férfiakat
A Michigani Egyetem pszichológusai 12 évnyi statisztikát felölelőn követték nyomon férfiak életét, azok 17 éves korától 29. életévükig. Akkorra 60 százalékuk már megnősült. A kutatók arra jutottak, hogy a házas 29 évesek kevésbé garázdák és tivornyázók, mint azok a velük egykorúak, akik nőtlenek. A tudósokban felmerült, hogy feltehetően a szelídebb férfiak hajlamosabbak a házasságra, így eleve kedvesebb „alapanyagúak” a férjek. Ezért egypetéjű ikerpárok életútját is elemezték, ami azután csak megerősítette tézisüket: a megnősült fivér viselkedése rohamosan javult, míg a továbbra is agglegényé nem változott.
A pszichológusok mindazonáltal arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a nősülni hajlandó férfiak eleve kevésbé antiszociálisak, de magaviseletük a frigy után még tovább javul, feltehetően azért, mert úgy érzik, több lett a vesztenivalójuk, emellett pedig kevesebbet szórakoznak kizárólag férfitársaságban, ami hajlamosabbá tesz a garázdaságra, mint a család – adta hírül a The Telegraph című brit online magazin.

Különvélemény Peller Marianntól
Egy újabb kiváló indok, amiért érdemes megnősülni. Ha már sokak szerint úgyis olyan sok minden szól a házasság ellen, muszáj kijönni legalább félévente egy-egy kutatási eredménnyel, ami vonzóbbá teszi a társadalom által leginkább elfogadott (és nem mellesleg az állam által is leginkább preferált és támogatott) családmodellt. Egy korábbi kutatás eredményei alapján néhány hónapja még egy frigy csábító következménye az volt, hogy állítólag jó pár évvel tovább él az a bátor, vállalkozó szellemű férfi, aki igába hajtja a fejét. Valahogy a pasik ódzkodnak ettől az egésztől, pedig komolyan nem gondolom, hogy elveszítenék a szabadságukat, ez tényleg nem rabiga. Egy a nyitja: jól kell választani!
Elképzeltem, miként próbálnám rávenni a férfit, akit el tudok képzelni gyermekeim apjaként, hogy elvegyen feleségül (ha nem akarna). Akkor most kizárólag a móka kedvéért megkísérlem rávezetni az én drága páromat, hogy ugyan, kérje már meg a kezem.

Angyallá változó férfiakÍme: Édes Szerelmem! Olyan boldoggá teszel minden nap, mint még soha senki. Te vagy számomra az egyetlen, igazi FÉRFI. Így, csupa nagybetűvel. Annyira jó végre, őszintén felnézni valakire. Sohasem gondoltam volna, hogy létezik ilyen egyezés, ennyire összeillő páros. Ugye, Te is így érzed, kicsikém? Tudom ám, hogy igen! Ugye, hogy érzed, hogy engem Neked teremtettek? Most őszintén, tudnál nélkülem élni? Ugye hogy nehezen?! Na látod!
Szóval arra gondoltam, felhívom a figyelmedet egy újabb igen érdekes hírre, amit a minap olvastam. Emlékszel, már a múltkor is említettem neked egy kutatást, aminek nagyon meglepő lett az eredménye! Aszerint azok a férfiak, akik megházasodnak, tovább élnek, és sokkal egészségesebben, hiszen a nők sokkal inkább igyekeznek odafigyelni az egészséges életmódra, és erre párjukat is megpróbálják rávenni, mert szeretnék, ha sokáig élnének, lehetőleg egészségben, boldogságban. (Nem véletlenül kényszerítek beléd mindennap 1000 mg C-vitamint és legalább két liter vizet.)
Tehát azt olvastam, hogy most meg az derült ki egy kutatásból, hogy ha véletlenül megnősülnél, sokkal nyitottabbá, kedvesebbé válnál, és sokkal kevésbé lennél antiszociális. Gondolj bele, mennyi mindent elérhetnél kevésbé antiszociálisan! Például könnyebb lenne az emberekkel, a kollégáiddal való kommunikáció: így a főnököddel is. Egy előléptetést vagy fizetésemelést egykettőre el tudnál intézni. Még többen kedvelnének, több barátot szerezhetnél. Nem gondolod, hogy ennyi előny és pozitív következmény érdekében lassan elgondolkodhatnál a lánykérésen, Nyuszikám? Na jó, csak úgy mondtam…
Szerintetek sikerülne meggyőznöm?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top