Aktuális

Mi történik Liptai Claudiával?

Liptai Claudia az első számú női celeb Magyarországon. Nincs nap, hogy ne olvasnánk róla valamit a lapokban. Az idei évben egyik csapás érte a másik után, és bizony ízekre szedte a sajtó. Sokakban felmerül a kérdés: vajon Claudia tudja-e még befolyásolni az eseményeket, vagy ő is csak szemlélője annak, hogyan válik az emberek szemében fekete báránnyá. Hogyan védhetné meg magát? És egyáltalán: van-e jogunk ítélkezni felette?

Liptai Claudiát hollywoodi sztároknak kijáró érdeklődéssel figyeli a sajtó. Ha megjelenik valahol, azonnal objektívek szegeződnek rá, és előbb-utóbb tényleg úgy érezheti, mintha televíziós pályája kezdetén, a Nagy Testvér házában lenne, és mindenütt kamerák figyelnék… Csoda-e, hogy már tavaly tavasszal, dominikai nyaralása után, amikor a repülőtérről hazáig követték az egyik bulvárlap munkatársai, szitkozódva nekik támadt? A sajtó figyelme és nyomása azóta még fokozottabban nehezedik rá, és az is előfordulhat, hogy Claudia reggelente már inkább nem lapozza végig az újságokat, hiszen a bulvár szinte naponta közöl róla valamilyen hírt vagy pletykát. Az olvasó hajlamos mindent készpénznek venni, és valóban, honnan is lehetne eldönteni, mi igaz, mi pedig álszenzáció, amellyel a nézettség vagy éppen a példányszám növelése a cél.

Egyik csapás a másik után

A sikeres évek – karrier, házasság, gyerekvállalás – után tavaly rossz időszak köszöntött be Liptai Claudia életében. Úgy tűnt, a szakmai sikerért cserébe a sors elvette a műsorvezető magánéletét.

Házassága Gesztesi Károly színésszel zátonyra futott, azóta el is váltak. Közös gyermeküket, Pankát Claudia neveli. A válást követően a műsorvezető Daróczi Dávid exkormányszóvivővel esett szerelembe, s kapcsolatukat, akárcsak a válást, a bulvársajtón keresztül lépésről lépésre követhettük. Áprilisban Daróczi Dávid öngyilkosságot követett el, Claudia gyászáról is sokat cikkeztek. Azóta Claudiát újabb csapás érte: elveszítette imádott édesanyját. A legutóbbi hír pedig az, hogy a műsorvezető intim közelségbe került egy nős televíziós kollégájával, akinek a felesége gyereket várt. Liptai cáfolta a pletykát.

Volt férjével, Gesztesi Károllyal és lányukkal, Pankával
Volt férjével, Gesztesi Károllyal,
és lányukkal, Pankával
Daróczi Dáviddal
Daróczi Dávid exkormányszóvivővel

Egyébként mostanra, úgy látszik, valóban önjáróvá vált a „bulvárgépezet”, mert Claudia Daróczi halála kapcsán egyetlen alkalommal nyilatkozott (éppen munkaadójának, a TV2 Mokka című műsorának – akkoriban sokakban felmerült a kérdés, hogy nem a csatorna kérésére döntött-e így), édesanyja haláláról a tévétársaság adott ki közleményt, és a legutóbbi „munkahelyi szerelem” ügyében is egyszer fejtette ki – tagadó – álláspontját. Méghozzá a TV2 egyik műsorában. Úgyhogy mostanra tényleg eljutott odáig, mint a hollywoodi sztárok: ha semmit sem tesz, ha egyetlen szót sem szól, akkor is a pletykalapok címlapjára kerül.

Ha pedig az állítólagos pletykákból bármi is igaz, vajon mi lehet Claudia motivációja? Mi hajthatja az állítólagos kalandokra? Szó esik szeretethiányról, ragaszkodásról, sebzett szívről… De Claudia most már nem beszél.

Pásztor László, a StoryOnline főszerkesztője
Pásztor László,
a StoryOnline főszerkesztője

Visszaüthetett a közvetlensége

– Amikor valaki kezd ismertté válni, örömmel beengedi a sajtót az életébe, a lakásába, és szívesen ad magáról akár intimebb információkat is – mondja Pásztor László, a StoryOnline főszerkesztője. – Úgy láttam, Claudia mindig is próbálta a legtöbbet kihozni a sztárságából. Személye, sorsa nagyon sok embert érdekel, igazi sztár. Nem véletlen, hogy a TV2-nél jelenleg ő és Várkonyi Andrea a legbefolyásosabb tévés személyiség. Két erős, szimpatikus nő ebben a férfiközpontú világban. Liptaival a magyar nők egyébként is könnyen azonosulnak: jó humorú, temperamentumos, nem éppen nádszálkarcsú, nem okoskodik, egyedül neveli a gyerekét. Nagy szegénységből érkezett, és beteljesítette az álmait. Kezdetben egyáltalán nem volt megközelíthetetlen, és ez még feljebb repítette a csillagát. Ám a közvetlenség talán visszaütött: mintha kicsúszott volna a kezéből az irányítás, és elképzelhető, hogy most tanácstalanul nézi, mi is történik körülötte.


Nem ismerjük Claudiát

Szvetelszky Zsuzsanna
Szvetelszky Zsuzsanna
szociológus, pletykakutató

– Evolúciós oka van annak, hogy érdeklődünk Liptai Claudia magánélete iránt – mondja Szvetelszky Zsuzsanna szociológus, pletykakutató. – Az evolúciós pszichológia szerint ugyanis még az ősközösségben is az az ember volt a fontos, akinek az arcát sokat látták. Ez a késztetés megmaradt, s mivel Liptai Claudia arca nap mint nap látható a tévében, a nézők ezért úgy érzik, ő is egy „családtag”, akinek az életéről tudni akarnak.

Ez azért is szomorú, mert közben a valódi, de távolabbi családtagok, a szomszédok, az ismerősök, a munkatársak elveszítik fontosságukat – folytatja a szakember, aki azt mondja, biztos benne, hogy a kamaszokat nem érdekli Claudia. – Ők ugyanis a közösségi médiának, például a Facebooknak köszönhetően a saját ismerőseik, a saját kis közösségük híreiről olvasnak szívesen, a róluk szóló információkkal foglalkoznak inkább.

S hogy megtudhatunk-e bármit is Claudiáról a róla szóló cikkekből? A pletykakutató válasza egyértelmű:

– Nem. Attól, hogy minden Claudiáról szóló hírt elolvasunk, még semmit sem tudunk meg a valódi magánéletéről. De még magunkról sem tudunk meg semmit ezekből a hírekből. Liptai Claudiáról véleményt nyilvánítunk, de ettől még se neki, se nekünk nem lesz jobb. Ezek helyett inkább a saját közösségünk lényeges híreivel kellene foglalkoznunk. Az öngondoskodás, az önismeret lennének a fontos témák, de ezek sajnos bonyolultabbak és unalmasabbak, mint a celebek magánélete.

Nem ítélkezhetünk

Minarik Annamária

Minarik Annamária
pszichológus

– Tény, hogy egy közéleti szereplőnek már a kezdetektől tisztában kellene lennie azzal, hogy milyen következménye lehet annak, ha beengedi az életébe az újságírókat és a fotósokat, és „eszközként” kezdi használni a sajtót. De ez azért nem annyira egyszerű. Mi pedig olvasóként, televíziónézőként már csak azért sem hozhatunk ítéletet, mert egyrészt nem ránk tartozik egy másik nő magánélete, másrészt nem tudhatjuk, hogy mi az igazság. Az indítékok, okok feltárása egy pszichoterápián is többórányi közös munkába kerülne. A bulvársajtó fél oldalban „képes” megfejteni egy-egy sztár motivációját, de ez természetesen képtelenség – jegyzi meg pszichológus szakértőnk, Minarik Annamária.

– A tévésztár kislánya még óvodáskorú, valószínűleg még semmi sem jut el hozzá az anyukájával kapcsolatos pletykákból – teszi még hozzá. – Ebben a korban még az a fontos egy gyereknek, hogy közelségben legyen a családjával, és szeretet vegye körül. Inkább a sztárok kamaszkorú gyerekeit befolyásolhatja, hogy mit pletykálnak a szüleikről, vagy miket írnak róluk az újságok.

Élete a Big Brother valóságos folytatása

Radnai Péter, a Playboy magazin főszerkesztője
Radnai Péter,
a Playboy főszerkesztője

– Claudiát körülbelül tíz évvel ezelőtt ismertem meg, akkor még mindketten az RTL Klubban dolgoztunk, együtt is, például a Találkozások című műsorban, majd később a TV2 csatornán, a Big Brotherben – meséli Radnai Péter, a Playboy magazin főszerkesztője. – Claudia karrierje nagyjából akkor kezdett felfelé ívelni, bár akkoriban a magánélete még nem volt olyan érdekes a sajtó számára – akkortájt, ha jól emlékszem, inkább Torgyán József volt a főszereplő a médiában. A Big Brothertől kezdve Claudia élete az országos nyilvánosság előtt zajlik, talán eleinte többet nyilatkozott, mint kellett volna, de ez érthető, hiszen ő egy csinos, élettel teli színésznő, aki szeret szerepelni.

Azt szoktam mondani neki, hogy ő a magyar „Lady Diana”, akinek az életére mindenki kíváncsi. Claudia története a Big Brother valóságos folytatása. Sajnálom, hogy ma már akaratán kívül szerepel a bulvárlapokban. Emlékszem, évekig beszélgettünk a „vetkőzésről” a Playboy címlapfotózása előtt, vívódott, hogy milyen visszhangja lesz. Aztán amikor igent mondott, nagyon tudatosan készült rá: fogyókúrázott, sportolt, sőt az első megbeszélésre külföldi lapokból kivágott képeket hozott, olyan beállításokkal, amelyekben el tudta volna képzelni magát. Azt mondhatom, ugyan levetkőzött a Playboy-címlap kedvéért, de nálunk pontosan tudta kontrollálni, mennyire mutassa meg magát a világnak. A bulvár pedig úgy „vetkőzteti” őt, hogy Claudia abban a folyamatban nincs már benne, és nem is ő dönt.

– Javasoltam neki, hogy tűnjön el három hónapra, vagy hosszabb időre a sajtó elől, menjen el az országból is… Ha sokáig nem nyilatkozna, ha nem zajlana az élete a nyilvánosság előtt, akkor előbb-utóbb lenne a bulvárnak új „címlaptörténete”. Más kérdés, hogy ha hosszabb ideig nem jelenik meg valakiről cikk, akkor elfelejtik. Ő pedig azért tanult, hogy színésznő legyen, hogy szerepeljen. Talán egyszer egy rendező komoly film- vagy színházi szerepet ad neki, ami rendbe rakja a bulvárszerepét is. A Megasztár is jót tesz neki, mert megmutathatja az igazi egyéniségét, például élő adásban élcelődik Friderikusz Sándorral, amit rajta kívül csak nagyon kevesen mernének.

Hogyan lett Claudia a legismertebb celebmárka? Miért olyan érzékeny dolog a hírnév? A választ megtudhatod a Nők Lapja legfrissebb számából!    

Mi történik Liptai Claudiával?
Mi történik Liptai Claudiával?
Mi történik Liptai Claudiával?

 

Természetesen a Nők Lapja is megkereste Liptai Claudiát, hogy szeretné-e nálunk kommentálni a vele történteket. A műsorvezető megköszönte a megkeresést, de egyelőre nem szeretne senkinek sem nyilatkozni.

 

Mi történik Liptai Claudiával?Cikkünk az eheti Nők Lapjában jelent meg. 

A legfrissebb szám  tartalmából:

  • Milyen színes a világ – 4 félvér nő, akik mernek feketén-fehéren álmodni
  • Lehetne már szobatiszta a gyerek
  • Aki szeret, féltékeny is
  • Tamással sülve-főve: Márton-napi lúdreceptek
  • Letöröljük ráncainkat
  • Bárkiből lehet boszorkány 

Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top